Wednesday, December 30, 2009

.::30 DISEMBER 2009::.

assalamualaikum all..

sekian lame x mencerita kan apa2.. just wase windu nak updet blog...
malas lak wasenyer nak cite pjg lebar...



-wa jedek-

30 DISEMBER

pada tarikh yg sama 54 tahun yg lalu..
pasangan Suhaili b Ropa dan Mahdiah bt Buji telah dikurniakan
zuriat sulung mereka..
yg di beri nama Zaiedi b Suhaili...

sehingga ke hari ini..
beliau masih menjadi tonggak kpd keluarga kami..
jasanya tidak akan dpt kami balas dgn apa cara sekalipun..

kasih syg nya terhadap kami...
bagaikan kasih syg seorang bapa kpd anak2nya...
jarang sekali menghampakan harapan kami..

pengorbanan demi pengorbanan dilakukannya...
tidak pernah sekali pun dia merungut..

andai anda yg dtg mohon bantuan..
dia akan membantu sedaya yang mungkin..

masih terbayang di mata ku..
ketika pemergian bapak ku...
dia memeluk aku..
menenangkan diriku..
dan aku menangis di bahunya semahu2nya..
dan..
sehingga ke hari ini..
masih ku lihat air matanya mengalir..
di saat tiap kali tahlil dibacakan utk arwah bapak..

tidak pernah lokek menghulur wang ringgit kpd kami..
dan
sentiasa berkongsi kegembiraan serta kedukaan kpd kami

sikapnya yg sgt aku kagumi..
sentiasa cuba utk memberi yg terbaik kpd ke2 ibu napanya..
dari hayat mereka sehinggalah mereka kembali ke alam baqa'

eh..pjg lak jdnyer yer..

di kesempatan ini... saya ingin mengucapkan SELAMAT HARI JADI kpd CR. DR. ZAIEDI BIN HJ SUHAILI..
semoga sentiasa dirahmati Allah, dikurniakan tubuh badan yg sihat, diberikan anak2 yg soleh serta solehah serta bijaksana.. dibukakkan pintu rezeki.. serta diberi kebahagiaan serta kesejahteraan....



 -wa n family-

LOVE U wa... ktk la harapan kmk org.. ktk la ganti bpk kmk org.. (^_^)

Friday, December 18, 2009

......




...bosan..
..kosong...
..zero..
..xda mood..
..entah..

saja jek nak hapdet blog dgn bende kosong sekosong jiwa dan idupku..


hari ini sudah 40 hari bapak ku meninggalkan kami sekeluarga...
semakin hari semakin jauh..
dan jauh...
jauh.....
namun...
segalanya bagaikan baru semalam ianya terjadi...
rasa baru sebentar tdi berborak dgn dia..
bagai baru kelmarin kami berkaraoke bersama...
terasa pelukan dan pegangan tgnnya...
segala2nya masih terasa..

kekadang...
terasa dia bersama kami membaca yaasin serta bertahlil saban malam..
terbayang wajahnya melihat kelakuan kami...
semua itu hanya tinggal kenangan...

Friday, December 4, 2009

..::MY LIFE+TRIBUTE TO ARWAH AWANG YUSUF::.

-hari makan wida'-

assalamualaikum all...

almost 1 month miera x wat sbrng en3.. as i state in previous en3, i just lost my lovely "bapak" on 9/11/2009.. bapak meninggal di Tanah Suci Mekah.. dan pemergiannya sgt2 mengejutkan kami sekeluarga..

bg sesiapa yg mengikuti blog ini, mungkin akan pernah terbaca bout my en3 yg menceritakan yg arwah pernah msok ICU tyme raya hr tue... tp, lpas tue arwah mmg dah pulih spnhnya.. dier dah drive, dah boley membebel (menandakan yg dier dah sht.. n i miss this so much) n dier smemangnya dah pulih mcm biasa..

b4 nie, my parent mmg dah ikut kursus haji bersiri n kursus haji khas.. tp, still..dorang msh dlm waiting list.. byk kali gak la dier g tabung haji tanyekan status dorang.. wpon dlm waiting list, dorang di swoh gak amek smua suntikan yg perlu dan wat medical check-up.. mule2 dr ckp mmg dier ade mslh ckit ngan buah pinggang.. biase lah.. effect ubat yg dier mkn hari2.. kencing manis+darah tinggi.. etc..etc...

tp. waktu dier msok icu tue, bile dr wat check-up semula, everything was OK.. kidney dier pon ok.. xder mslah...then waktu dier msok hospital tue, bru r pihak Tabung Haji gtaw yg dorang confirm g Haji.. flight 27.10.2009...

tyme arwah dpt taw yg dier dpt pegi.. dier happy bkn main... tros mcm ade satu renjatan kuasa elektrik.. dia gagahkan diri n motivasikan diri dier utk lekas2 sembuh.. lpas kuar dr hospital tue, mmg dier msh lemah lg.. ingt lg keadaan dier waktu ktorg wat majlis kesyukuran sbb dier dah kuar dr hospital.. can u imagine it?? dier x bley bkak surah yaasin tue.. n dier x bley bce surah yaasin tue pon.. saat melihat keadaan dier mcm tue.. mmg miera dah menangis n sedey sgt2...even now, bile teringt keadaan dier waktu tue, air mata akan mengalir tanpa dpt dithn...

lepas dier kuar dr hospital tue, miera decide, dalam mse seminggu tue, akan ulang alik ke umah.. memandangkan ade yg sanggup nak anta n amek dr UiTM.. pg2, cam biase la, b4 g UiTM, salam ngan parent dlu.. rase2nyer, miera penah wat en3 ttg kegurisan hati kecil miera bila di mrah bapak satu ketika dahulu...so, smemangnya, miera nie bkn anak ksygn bapak..miera ant yg pling slalu kne marah n pling bapak x pedulikan sgt.. tp, dalam minggu tue, everytime salam ngan dier, dier akan sua pp dier, mintak miera kiss pp dier.. i do it.. coz i lurve him...

arwah bapak miera mmg seorg yg sgt2 manja.. klu dier skt, even sakit sikit pon.. dier xkan nak mak miera jauh dr sisi dier.. waktu dier msok ICU hr tue, kt ICU x bley nk ngan patient 24 hours, sbb kne bg masa tuk dorang rehat... klu tibe waktu melawat, ktorg kne msok on time sampai la hbis waktu mlwat.. n dier slalu ckp, dier sedey sesgt ditinggalkan sensorang kt dlm tue.. dier ckp dier menangis sbb ditinggalkan sengsorang... miera ingt lg waktu lawat dier lam ICU tue, byk wayar2 kt bdn dier.. n kt monitor tue ade tunjuk penafasan dier.. so, miera pon suwoh la dier tarik nafas pjg2.. then hembus.. so, ley la tgok perubhn kt monitor tue.. pastu ktorg gelak same2..

waktu dier skt gak r miera jd rapat ngan dier.. klu boley mmg x nak pulang kt umah langsung.. sbb klu kt umah pon, aty ttp kt hospital... ingt kt dier..risau kt dier... last 2 years, dier penah skt.. wat 3x operation kaki.. pon miera jd rapat ngan dier gak.. ckit2 dier panggil name.. klu sht.. harapan la...

tyme dier skt, dier nak miera suapkan dier mkn.. pastu.. miera akn baring ngan dier kt ats katil hospital smbil gengam tgn dier.. n urut2 tgn dier.. swoh dier gengam tgn miera kuat2.. then klu dier nak angkat dr katil tuk duduk pon miera nak tlong dier gak...

miera x blik umah dlm ms 2 hr jek, tue pon sbb ade test mlm.. bile balik umah.. mmg shock la tgok dier dah sht 90%.. dah boley drive.. dah ley ajk g mamam2.. lega sesgt tgok dier mcm tue.. n minggu tue gak la dier msok bilik karaoke ngan miera.. dier nyanyi 2 buah lagu.. ilusi-puisi cinta n kopratasa-permata buat isteri... dh tgok dier mcm tue..bersyukur ssgt...

lpas tue.. dier dah start buat persiapan nak menunaikan haji.. n dier g jumpe semua org tua dalam family ktorg.. dier nak jumpe smua b4 berangkat menunaikan haji.. n dalam masa seminggu b4 g haji tue mmg umah ktorg ramai tetamu.. yg nk lawat dorang sblom berangkat ke tanah suci...

on 25th October 2009...
-bapak mbak arisha kluar tuk di tepong tawar-

ktorg wat majlis doa selamat.. tyme hntr surat jmputan, smua org ingt yg ktorg wat majlis doa slmt sbb dier dah sht.. n ramai yg terkejut bile taw my parent nk g haji.. lagi2 arwah bapak.. sbb dorang ingt bpk msh sakit...

waktu majlis tue.. ramai gler org yg dtg.. alhamdulillah.. ramai yg mendoakan kesejahteraan my parent pergi haji.. n tiap2 mlm dlm mse sminggu tue ktorg wat solat berjemaah n tahlil.. cume 2 mlm b4 dorang berangkat ke mekah tue, lpas tahlil dier nak smua adik-beradik dier yg laki berjikir *marhaban kut dlm bm nyer*..

on 25/10 gak la anniversary perkahwinan my parent.. dah 28 taon mereka mengharungi suka duka bersama... x pernah berpisah... mak lak jenis yg x kan g mana2 klu bkn ngn bpk.. penah ada membe miera ckp yg terserempak ngan dorang kt pasar (pasar dlm istilah swak yer bkn pasar ikan).. dier ckp my parent so romantic.. sbb jln berpegangan tgn.. dlu bapak miera pkai skuter.. so.. mmg sah2 lah dorang akan kuar berdua jek...

-dudok mkn malam ngan adik beradik n ank2 saudara arwah-

mlm tue kirenyer, ktorg nk wat suprise tuk dorang.. belikan cake.. tp.. shock gak la.. bile ptg tue mak bagi duit swoh blikan cake tuk anniversary dorang.. hukhuk..kantoii... x menjadi la plak suprise tue..


-celebrating 28th anniversary-

tp mlm tue nmpk terkejut gak r dorang sbb mungkin sbb dah penat lyn tetamu ptg tue, membuatkan dorang lupe yg hr tue anniversary dorang.. n x siapa yg sangka.. rupa2nya.. itulah.. sambutan terakhir bersama bapak... (T_T)

27 october 2009


-di airport-

hr tuk my parent berlepas kt Tanah suci Mekah.. alhamdulillah.. seribu kesyukuran dipanjatkan kepada Allah kerana mereka telah terpilih menjadi tetamuNya pada tahun ini.. dan tahun ini merupakan tahun haji Akbar sbb jatuh pd hari jumaat...

flight dorang malam.. pkul 8.. tp kne ade kt airport b4 pkul 4ptg sbb dorang merupakan 1st group dr Sarawak yg akan bertolak ke Mekah...ada ckit taklimat dan menteri dtg melawat delegasi haji..

tgh hr tue.. Bapak tlh menjadi imam kpd kami mengerjakan solat Zohor.. sampai ke hr ini.. everytime solah Zohor berjemaah.. mesti mengalir air mata ku.. mengingatkan saat arwah menjadi imam kpd kami buat kali terakhir.. selesai solat.. dia memeluk smua jemaah yg terdiri dr adik, abg, anak2 serta ipar duai nya...

then lepas zohor, dorang bersiap2 tuk g airport.. ramai gak la saudara mara dtg jenguk b4 dorang pegi tue.. miera ingt lg, waktu miera nek tingkat ats tuk bersiap2 packing tuk blik hostel smula sbb waktu tue study week, miera nmpk mak n bapak menangis kt dlm bilik.. dorang baru lpas solat sunat..


-bapak kelihatan segak dan sgt2 sihat sebelom berangkat ke Mekah-

waktu bapak melangkat turun dr tangga.. ramai yg tergamam.. dorang ckp muka bapak berseri sesgt.. yess.. miera akui.. mmg muka dier nmpk lain.. muka dier bersih..nmpk bercahaya...tp ktorg hanya andaikan bahawa dia tersgt gembira sbb dpt mencapai impiannya utk mengerjakan haji...

then, ktorg bacakan sedikit doa selamat memohon semoga perjalanan mereka selamat semua nya.. waktu tue, ktorg mintak my parent dudok ats carpet yg dah dilapik dgn span tebal.. ala2 pelamin gitu.. usai ustaz membacakn doa mohon perlindungan.. arwah telah memberi sdkt ucpan..

arwah memohon maaf kepada smua family.. dier mintak tolong tgok2kan anak2 dier kt umah.. dier mintak doakan semoga perjalanan mereka selamat dan mereka dapat mengerjakan haji dgn sempurna dan pulang ke tanah air...

then.. dorang bersalaman n berpelukan ngan family2 yg ada d umah.. bapak menangis sgt2.. seolah2 terlalu sedey meninggalkan kami.. dier pesan kt uncle2 smua.. tolong tgok2 kan rumah ktorg n jenguk2 la ank2 dier yg dier tinggalkan..

miera ingt pesanan dier tuk miera.. "jgn polah hal, dgr kata abg2, doakan mak bapak pegi haji"

sampai kt airport.. sblh2nyer.. ktorg xnak pisah pon.. dok berkepit jek ngan dorang.. sampai la kne msok kt kaunter tabung haji..

n once again.. kt airpot nangis lagi bile bersalaman nga dorang.. ktorg sbtolnyer.. x pernah berjauhan ngan parent lame2 mcm tue.. pling jauh pon kt bapak g bali.. seminggu.. ngan mak, mmg x penah berjauhan pon.. nie dah lah jauh.. then lame lak tue... mmg sedey sesgt... tp.. dorang pegi tuk menunaikan rukun islam...

dah sampai kt mekah..everyday dorang call..n miera lak waktu tue, dah start paper.. n miera akan call setiap kali nak paper.. mintak restu dr dorang...

miera call bapak.. dier tanye klu2 miera ade ape2 nak di pesan tuk dier belikan.. sementara dorang lom lg wat haji n umrah pon ley buat dlm ms yg singkat jek.. so, dorang amek kesempatan tue tuk bli brg2.. miera gelak kan aje.. sbb miera mmg taw mcm mne arwah bapak nie.. mmg xkan lepaskan peluang tuk beli mcm2 tuk family dier...

then.. everytime call.. tanye kshtn dier.. dier mmg sht sesgt... cergas.. x der ape2 mslah kesihatan pon.. n ingt lg mak miera cite, yg dorang di bwk melawat ke makan Rasulullah.. then keesokan harinya, arwah bapak telah membuat kump kecil dan dia menjadi ketua tuk melawat ke makan Rasulullah.. satu sifat dier... sentiasa menjd ketua dlm segala ketua...

8 November 2009

last day my final.. n mlm tue, mak miera call pkul 12.10am.. call miera tgh mlm buta.. dier ckp saje2 jek nak call.. lame miera borak ngan dier.. wpon seringgit seminit.. x per.. janji dgr sore mak..terubt rindu..

miera tanye bapak.. mak ckp bapak tgh solat kt masjidil haram.. so, i decided not to call him.. takut ganggu lak dier.... mak ckp bapak sihat.. bapak cergas.. dorang baru jek g melawat jabar rahmah.. tempat tue menurut kata org2 yg dah pernah pegi sana.. tinggi.. n berbatu2..

9 November 2009

miera bgn pg tue.. then borak2 ngan rumet.. lpas tue cont tdo sampai kul 11... sbb hr tue hujan...

bgn2.. g mandi.. then.. abis mandi tgok phone ade miscall.. miscall from my uncle... call dier blik.. dier jwp.. ngan sore menangis, dier tanye miera kt mne... i thought he was kidding me.. sbb pernah skali dier wat mcm tue ckp dada dier skt, swoh jumpe dier kt umah sblh, skali pegi upe2nyer ajak makan...

then, dier end call.. n dier call balik.. "MIERA, KO KT CNEY? TOK ADA BERITA SEDEY.. SABAR JAK, TOK DUGAAN KITA SEMUA... BAPAK KO NINGGAL DI MEKAH..." kata uncle ku dlm tangis...

at first siyesly miera x caye.. miera ingt dier main2 jek.. miera jerit.."bulak alem.. bulak kitak.. jgn main2.. bulaak alem.. bulaakkk...." sambil meraung.. sampaikan my rumet lepaskan buku dier n dudok sblh miera....

mmg miera btol2 x caye.. sbb ingtkan msh dlm mimpi.. lpas tue miera tros call mak.. mak jwp mcm nie jek.. "apa A?? kenak??" dgn suara yg btol2 tenang.. mmg dlm otak tyme tue.. alem bulak.. mak x da pa2 pon.. how come dier ckp berita mcm tue... sampailah mak tanye soklan "ada ko dgr berita bapak ko tek??" then.. miera pon dah start nangis balik.... mak pon suara dah sebak... mak ckp bapak miera x skit ape pon.. dier pergi mcm tue jek.. dgn senang dan tenang....

miera sgt2 kagum dgn kekuatan mak miera.. suara dier sgt2 cool.. wpon dier dah kehilangan separuh dr nyawa dier n anak2 lak jauh di sni.. alhamdulillah.. itulah kelebeyhan berada di Bumi suci Allah...

jenazah allahyarham selamat di mandikan dan di sembahyangkan di Masjidil Haram dan dikebumikan di Mekah....

waktu arwah menghembuskan nafas terakhirnya, mak berada di sisi nya..

hasil pemeriksaan dr di sana mendapati buah pinggang arwah gagal berfungsi dan membuatkan peparunya di masuki air.. tp 4 us.. itu hanyalah sbg penyebab sahaja... ajal beliau sudah sampai.. klu meninggal bcoz of sakit.. y not waktu dier msok ICU? Allah itu maha besar.. mungkin sudah janji arwah bapak untuk menemui ajalnya di Tanah Suci Mekah, jauh dr anak2..hanya di hadapan mak..

waktu arwah bapak meninggal, my parent bru 3 hr di mekah slaps berada di madinah selama seminggu...

arwah bapak ada call my eldest bro, telling him yg dia berada di hdapan Kaabah... dia teringt kt anak2...

4 hr slps pemergiannya, brg2 yg dikirimkannya dr madinah sampai kpd kami.. 3 kotak bsr.. isi2nya.. sgt2 complete tuk diagihkankn kpd slrh adik beradik dan anak saudaranya.. juga kpd rakan2 nya.. betapa pedihnya hati ini melihat hanya brg kiriman nya di dpn mata, empunya nya sudah menemui pemiliknya...

now... i still need tyme 4 myself.. sorry to say.. i dont want to meet or chat with my fren.. not to be ego.. but i really2 need tyme 4 myself.. i need to rest.. im not ready yet to meet my fren, chit-chat, laughing crazily.... n the most important thing.. im can act as im happy infront of them... i dont want to spoil their happiness if i meet them...


HJ AWANG YUSUF BIN AWANG AHMAD..

nama yg sgt2 penting dlm hidup kami..
bkn saja kami sbg anak nya..
ttp juga org2 di sekelilingnya..
tdk pernah lokek utk menghulur wang ringgit..
mahupun tenaga kpd sesiapa saja yg memerlukannya...

seorang yg sgt2 tegas..
kadangkala..
kata2nya..
mampu menembus jantung umpama pedang yg tjm..
namun..
jauh di dsr hatinya..
dia ikhlas menegur...

kebaikannya menjadi sanjungan kami..
tdk pernah menghina mahupun memaki org lain..
di saat org sekelilingnya memaki..
dia akan dtg dgn lebey dekat..
di saat kami menolak..
dia ttp berkeras utk membantu..
di kala anak2nya mengutuk..
dia akan memarahi anak2nya..
"x bagus anok org"..

kadangkala..
tanpa memikirkan diri sendiri..
dia mengorbankan segalanya utk org sekelilingnya..
sentiasa berusaha untuk memberikan pendidikan kpd anak2nya..
malahan juga membiayai pendidikan adik2nya satu masa dahulu..
sehingga adik2nya menjd berjaya..

sepanjang hidupnya..
pengorbanan demi pengorbanan dilakukannya..
walau kadang2 terpaksa menepikan anak sendiri..

namun..
apakah pengorbanan ini menjd kenangan setiap insan???
adakah selpas pemergiannya, pengorbanan ini terbalas???
walahualam...

di saat ini.. aku hanya mampu bertahan.. meminjam kekuatan adik beradik ku yg lain.. utk menempuh hari2 yg mendatang.. serta menghadapi karenah org2 di sekeliling yg pelbagai...

terima kasih ku ucapkan kpd seluruh ahli keluarga yg byk membantu kami.. terutama kpd smua adik beradik mak ku yg sanggup mengeluarkan wang ringgit serta tenaga bagi membantu kami wpon arwah adalah org luar dlm keluarga mereka..

tidak dilupakan juga kpada adik beradik arwah bapak ku yg sanggup mengorbankan masa bersama keluarga untuk kami.. menemani kami saban hari dan mencurahkan tenaga serta wang ringgit kepada kami sekeluarga...

jutaan terima kasih juga ku utuskan kepada shbt handai yg terus memberi smgt terutama sekali kpd awanbiru_boyz a.k.a abg fared.. yg sudi mendengar curahan perasaan ku walau hanya bersua di alam siber...

semoga Allah terus memberi ketabahan kpd kami sekeluarga untuk menempuh hari2 yg mendatang serta di bukakan pintu rezeki kami...

"YA ALLAH YA TUHANKU, HANYA PADAMU KU BERMOHON YA ALLAH, AMPUNILAH DOSA KU, DOSA KEDUA IBU BAPAKU, TERUTAMA DOSA BAPAK KU, AWANG YUSUF BIN AWANG AHMAD YG TELAH KEMBALI PADAMU YA ALLAH.. YA ALLAH YA TUHANKU.. KAU ANGKATLAH SIKSAAN KUBUR DARINYA YA ALLAH, KAU LETAKKANLAH DIA BERSAMA ORANG2 YG BERIMAN DI SYURGA MU YA ALLAH.. YA ALLAH YA TUHANKU, SESUNGGUHNYA ENGKAU MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG.. KAU BERIKANLAH KESIHATAN TUBUH BDN KEPADA BONDA KU, HJH ZAKIAH BINTI HJ SUHAILI YG BERADA DI MEKAH, KAU PERMUDAHKAN LAH SEGALA URUSANNYA DI SANA YA ALLAH.. KAU BERIKANLAH JUGA KETABAHAN HATI KEPADANYA UNTUK MENEMPUH APA JUA DUGAAN MU YA ALLAH.. amin..AL-FATIHAH"

Monday, November 9, 2009

..pengumuman..

assalamualaikum...

saya, amira binti awang yusuf ingin memklumkan bahawa, ayanda tercinta, AWANG YUSUF BIN AWANG AHMAD, telah kembali ke rahmatullah pd 9/nov/2009 di Tanah Suci Mekah pada pkul 11am (6 am waktu Mekah)... jenazah beliau akan diuruskan di tanah suci Mekah..

marilah sama2 kita sedekahkan Al-Fatihah dan berdoa agar beliau di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman dan kematian nya mulia di sisi Allah.. amin..

doakan juga lah agar kami sekeluarga terus tabah menghadapi setiap dugaan yang diturunkan Allah kepada kami...

kepada warga blogger yang mengenali arwah, sila la sampaikan kepada org2 yang berkenaan...

-AL-FATIHAH-

Sunday, October 18, 2009

.::ooo tedah::.

assalamualaikum all..

sekian lama saya tidak mengupdet saya punya blog...

bkn sbb xda cerita.. a lot of stories to share... cuma xda masa jak... n line kt uitm dah x best.. dpt pkey uitm student jak dah.. deconexion dah xpat pakey gik.. pelu byr dah.. hurrmm...

the latest story is.. ETR ku dah lepas presentation!!!! waaaaaahhh~~~~~ leganya saya.... mudah2an lah markah nya best.. n business plan mekorg pun dpt markah bagus.. hohoh....

sememangnya mengerunkan.. tyme nak present.. fuuhhh~~~ takut kena booomkababooom ngan panel.. skali x der ape pon.. 10 min jek tue.. fuuhhh.. lega2.. i llaaaiiikk.. thankz 2 our panel.. mdm emilia merangkap RS blok 1 and sorang gik lect lpak indah nama miss irdawaty kut...

then.. i would like to thankz to all people who mendoakan bapak ku cpt2 sihat sejahtera... alhamdulillah.. bapak ku dah sihat hampir sepenuhnya... dah xda gegar2 gik.. bapak kuar dr spital raya ke-8. means, saya telah tidak menghadirkan diri ke kelas pada hari tersebut..

now.. saya nak share something lah yer.. setelah sekian lama tidak mengupdet... tba2 muncul satu komen.. yg saya sendiri tdk tau motif nya.. adakah dia bengang sbb saya tidak membuat apdet? or adakah dia marah apabila saya mendoakan bapak saya di dlm blog saya sendiri??? or adakah dia iri hati apabila saya mempunyai blog yg membolehkan saya menulis apa saja??? eerrr.. apakah x da kenak mengenak alu jak.. or adakah dia benci membaca blog saya yg entah apa2.. walahualam... or mayb i know who is this person?? i also dont know.. whoever it is.. semoga Allah memberi kerahmatan kepadanya.. amin...


-nampak x komen baaeekk punya-

-TOLONGLAH!!! JANGAN NAK MENIRU LAM TEST.. KANG KLU KANTOI KAN SUSAH-

Wednesday, September 23, 2009

.::YA ALLAH YA TUHANKU..INIKAH DUGAAN..::.

assalamualaikum...

tok kah namanya dugaan bagi family kami???

adakah Allah cuba menduga sejauh mana kekuatan kami sekeluarga dalam menempuh dugaan yang maha kuat ini... inikah dugaan yang diturunkan kepada kami untuk menguji kekuatan keimanan kami...

YA ALLAH.....KAU PERMUDAHKANLAH SEGALANYA YA ALLAH....

pg tdi..pkul 2 bapak miera rebah dlm toilet... tros ktorg bwk g spital Normah..
now..dier kne thn di ICU...
tolong la doakan agar bapak miera sihat seperti sedia kala... doakanlah agar kami terus tabah untuk menempuh ujian ini... doakanlah agar kesihatannya makin pulih...
kesian tgok muka mak... syahdu..sendu...sayu..melihat keadaan bapak...
Tuhan je yg taw perasaan ku ini...

thankz kt membe2 yg memberi kata2 semangat....

YA ALLAH YA TUHANKU..PERMUDAHKANLAH SEGALANYA YA ALLAH... KAU SEMBUHKANLAH PENYAKIT BAPAK KU YA ALLAH..HANYA PADAMU KAMI BERMOHON DAN HANYA PADAMU KAMI MEMINTA YA ALLAH... ANDAI INI PERMAINAN DUNIA, KAU PULANGKANLAH KEPADA ASALNYA YA ALLAH.. KAU TABA...H...KANLAH HATI KAMI SEKELUARGA..PERKUATKANLAH KEIMANAN KAMI YA ALLAH... amin ya rabal alamin....

just wondering..adakah di suatu tempat..ada pihak sedang bergumbira di atas dugaan yang menimpa kami ini?? hanya pada Allah aku bermohon agar kami dilindungi dari anasir2 yang tidak betol.. dan hanya pada Allah aku bermohon..agar penyakit bapak ku di pulangkan kepada tuannya..andai ini adalah satu permainan duniawi...hanya pada Allah yang maha mengetahui serta memberi juga aku menadah tgn berdoa agar dipermudahkan segalanya....

Monday, September 21, 2009

..::EN3 KE-100::..

assalamualaikum all...

weee~~~ dah mencecah 100 igek en3 ku.. mesti dah boring hoh blog tok.. x kesah lah...janji ku ada tempat nak nulis n meluahkan segala rasa hati n pandangan ku.. yalah sbb musabab nya aku mukak blog dolok..

if sape2 ikut blog nie dr awal.. mesti pening punyer.. sbb bahase campur2.. dah mcm ABC dah.. mule2 bm..pastu swak then english.. bhse cine jek lom di blaja lagi...tp.. smua itu depend on my mood lah..kadang2 nak gak wasenyer tulis fully in b. swak.. tp bile tgok follower..mostly org semenanjung.. so, kesian lak klu dorang bace mati kutu gamak nye.. isk2... so, spesel en3 yg ke-100.. aku nak letak subtitle.. hehehe...

nak crita apa hoh??? crita sal apa polah ku aritok jaklah.. pagi tdik bgn.. mak gerak.. "a..bgun gik kau siya... mbak baju ko g umah wa nun.. berkemas umah nun jak kau.. xda urg nolong di umah wa ya.. kesian wa nor ko eh.." malas ku nak angkat.. aku tdo kol 4 pg tdik.. hikhik...
nak crita ape eh? cite sal ape aku wat hari nie jeklah... pg2..bgn.. mak kejutkan "a..bangun lah..g bawak baju ko pegi umah wa(panggilan tuk pak long lam bhs swak)..xder org tolong kt umah tue...kesian kat wa nor" tp aku x angkt pon..sbb tdo lewat.. pkul 4 baru tdo...

bgn nak mandik nanga bapak dah ada di ats.. since nya sakit tok.. nya nang diam di dbah jak.. kesian bah mun nya di ats.. ssh nya nak nunggah2 urg.. mun nya di dbah.. mekorg dpt molah kerja sambil nangga2 nya...
baru jek nak bgn mandi.. tgok2.. bapak dah ada kt ats.. since dier sakit..dier dok kt tingkat bawah jek.. kesian gak tgok dier klu dier kt tingkat ats..ssh dier nak panggil2 ktorg.. n if dier kt bwh.. ktorg ley wat kije sambil2 tgok2 kan dier..

kaki nya msh sejok.. cam Alyaa slalu.. sejok kaki tgn.. seduk dah kurang... muntah masih gik... makan muntah.. minum muntah.. angkat dr katil muntah.. huhu.. kesian hoh ngan bapak ku...
kaki bapakku masih sejuk.. sejuk kaki tgn..sedu pon dah kurang..muntah2 jek masih.. makan muntah..minum muntah..bgn dr katil muntah....huhu..kesian kan kt bapakku??

lpas ku mandik.. abg ku nyerao dr dbah.. "yot!! ikan ko mati.. 2 2 ekok nya mati" aku piker abg ku slh tangga.. mun x nya nak ngaco ku ajak.. apa ku bgn aher...
lpas mandi.. abg miera panggil dr bawah.."yot..ikan ko mati.. 2 2 ekor mati" miera ingtkan abg miera salah tgok or just saje suke2 nak kacau sbb miera bgn lewat

turun ku dbah.. benar2 ikan ya mati2.. 2 2 ekok nya mati.. dahlah ya bkn ikan aku.. ya ikan kawan ku.. nya balit semenanjung.. x kan la nya nak ngembak nak ikan ya... n x kan lah nya nak ninggal rah hostel ya giya ajak.. nankkah kesian ikan ya x mkn... so, aku mbak la ikan ya pulang..
sekali.. btol2 2 2 ikan tue dah mati.. dah la ikan membe..dier blik kampung..so..xkan la dier nak bawak ikan2 tue smua.. nak tinggalkankan kt hostel pon lg la satu hal.. kang kesian dier x makan..

aku pun pelek juak.. apahal la ikan ya mati.. mkn cukup.. aku ekt smua kata kawan ku...ganti aek nya... berik klorin 2 titit.. smua ko polah ku.. ya juak ikan ya.. seram alu ku nanga.. mun mati giya ajk..x juak hal.. tok pandey berdarah indah... NGUTIK!!!
pelek btol ikan tue taw.. naper la dier ley mati ek? bagi mkn ckp..aku wat jek ape tuan dier swoh buat.. tukar kan air..bubh dier nyer ubt.. smua bende aku wat..dah la ikan tue menyeramkan..klu mati mcm tue jek..x per la gak.. nie mati..siap kuar darah lagi tue...MENYERAMKAN!!!

hari tok tek.. xda polah pa2 pun.. ilek2 jak di umah.. dah la bgn aher.. pasya.gurin gik ngan bapak.. nanga mak ngurut bapak.. kak ya tdo.... then bgn tdo... bapak 2 mak ngalo ku dr umah.. nyuroh ku g umah wa.. pegi jaklah.. sak jak terkapak2 di umah ya.. x tauk apa nak di polah...
hari nie.. miera x wat ape pon.. lepak2 jek kt umah.. bgon pon lewat...pastue..baring ngan bapak...pas tue tido..bgn jek dr tdo.. mak n bapak ku halau aku dr umah... jeng..jeng..jeng...dorang swoh g umah wa..pegi jeklah...

sib bait erol duak kak ina dtg lpas ya.. baruk la aku ada teman.. kejap jak g umah ya.. kak ya balit..
seb bek abg aku n kak ina sampai lpas tue.. ade gak membe aku kt sane.. kjap jek pon aku g umah tue.. lpas tue chow..

ya jaklah di polah ku di hari raya ke-2 tok...
tue jeklah yg miera wat di hari raya ke-2 nie

oklah.. aku chow lok.. nak ngupak bawang... mak ku madah esk nak molah open house... daaaa

ups2... setelah kembali dan membuat semula perbincangan... kami mem"postponed" kan open house kmkorg esk... bapak x sht.. ney la kempang aty ko nak nandah bapak sorang2.. mun dah open house mestilah gago.. ney lah pian nak jaga nya...
ups...setelah membuat kembali segala perbincangan..open house kami pd besok hari akan ditunda..sehingga bapak ku benar2 sihat...

-MY FAMILY IS EVERYTHING TO ME~

Sunday, September 20, 2009

.::SEHARI RAYA::.

assalamualaikum all..

1st of all.. miera nak ucapkan "SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN" kepada semua family, rakan2 serta anda yg sedang membaca en3 ini.. andai ada tersilap kata, terkasar bahasa, tersasar tatabahasa, terpukul di bdn, terguris di hati.. dan andai kata setiap huruf serta perkataan yg diluahkan pernah menyakiti hati.. seribu kemaafan ku pohon... 0-0 k.. ^_^


Aidilfitri 2009 memberi seribu satu ujian kepada kami sekeluarga.. mun tiap2 taun.. kmkorg toklah paling riuh pagi raya.. lain kata nya kelam kabut nyedia barang makan, lain kata nya riuh mintak ato sabok, berkelayie sapa nak nuang aek, nak mukak aek mun mekorg makey aek belon lam botol kaca ya, nak nganta aek, nak berbasoh, nak ngiris kueh, nak ngisik biskut, nak ngisik angpau.. smua nak di kelayie nya... almaklumlah.. tubuh ramey nak...macam2 jak karenah..

lpas berkelayie smua ya..mekorg bertangis gik.. mintak ampun n maaf dari mak bapak.. lpas ya..riuh rendah bergambar..

tp...

suasana ya xda di rasa glak taun tok.. since bapak ku x sht... nya dah ok ckit..dah dpt angkat.. cuma xpat lamak.. lamak ckit jak mesti nya berbual pasya muntah... n knek tok nya seduk jak2.. kjap2 seduk.. kesian nanganya.. kadang2 sendat napas nya... huhu...

tdik.. mekorg sempat bersalam, berjarah cium palak tut mak bapak jak.. pasya bapak trus tdo balit.. nya penin.. xda mekorg riuh2 taun tok..

n pg tdik.. mak mbak palak nangis.. nya madah.. "mun bapak ko nyaman nyawa, pg tdik subuh dah nya pegi suro... takbir lok di suro..." camya lah bapak ku.. pulang nya dr suro alu nya ngaro mekorg di rumah.. smua di suroh nya bgn knek2.. habis la ktk urg.. smua kenak krepak... pg tok.. kmkorg xda kelam kabut.. mak pun x mok ambik byk glak tempahan masak.. masak k wa ah jak...

bapak pdh tdik.. "ktkurg dah pakey baju kacak2.. berjalan jak cnun.. tinggal jak bapak ngan mak di rumah.. agak nek on di kmpung"

mun maok, xda maslah.. tp, xlah kau kempang aty nak ninggal nya 2 di rumah giya ajak.. xpa lah.. tunggu jak nya bait lok.. nyelepat berjalan umah urg2 tua jak.. kejap pun x pa.. n mun aku.. slagik bapak ku x sht.. slagik ya lah aty ku bingong.. cney2 pun aku pegi..waima pegi kedey pun aku mesti itok ngan bapak ku..

yes.. aku nang x nunjuk... mun adik bradik ku mca tok mesti mdh camtok lam aty.. "eksen..sak jak x mok nunggu bapak" aku bkn apa.. nang aku x mcm dak lain...dudok sblh bapak.. nengan nya.. aku cuma x sanggup.. aku tok sensitif.. mun aku nanga bapak ku.. aku takut ku nangis.. xkan lah aku nak nunjok dpn bapak ku muka sedey aku...

sedaya upaya aku nak mengepykan muka ku.. berguro ngan dak kazen2 ku rah sblh umah ya.. tp x sampey 5 min.. mesti ku itok balit ngan bapak ku.. huhu...

so.. hari tok.. mek org xda polah pa2.. makan lpas ya karaoke.. then makan gik.. pasya nanga tv.. pasya makan gik..karaoke.. then nanga DVD upin ipin geng: pengembaraan.. giya lah bunyi tajuk crita ya... n now.. aku rah bilit ku.. nenga2 juak urg main bunga api.. xpat juak nak ngibor atyku.. kesian n jaik aty ku nanga bapak ku giya...

so.. selagik bapak ku x sht.. agk sukar bagi aku nak kuar rumah.. bkn sbb aku kenak jaga bapak ku sorang2.. aku x kempang nak ninggal nya lamak2... kesian nya... n kepada sapa2 nak dtg umah.. sila lah.. di jemput dtg...

"YA ALLAH YA TUHANKU.. KAU SEMBUHKAN LAH PENYAKIT BAPAK KU.. KAU KEMBALI KAN LAH PENYAKIT INI KEPADA TUAN NYA ANDAI INI ADALAH PERMAINAN DUNIAWI.. ANDAI INI SATU DUGAAN DARIMU.. KAU TABAHKAN LAH KAMI..KAU PERKUATKANLAH IMAN KAMI UNTUK TERUS BERJUANG MENEMPUH DUGAAN MU INI...YA ALLAH YA TUHANKU.. HANYA PADAMU KAMI BERMOHON.. KAU KEMBALIKANLAH KESIHATAN BAPAK KU SEPERTI SEDIA KALA... YA ALLAH... amin..."

Wednesday, September 16, 2009

..::Hatiku yang Susah::.

assalamualaikum all...

xda pa2 nak di cerita..
cuma nak nulis something yg mungkin dpt meredakan kegelisahan dan kesusahan aty ku..

bapak ku kurang sihat..
last week nya ada mkn kt cney ntah...
lpas ya.. pulang ya nya start berak2..
x enti2.. mekorg suroh lah nya g klinik..
nya padah.. tunggu lok.. mun kin terok baruk g klinik...

3 ari pas ya.. msh juak berak2 x enti2..
pandey muntah2 gik ya..
ari ya tyme nya gik berak2 jak..
msh juak nya mkn mcm2 brg mkn..
dah start nya pandey muntah2..
alu la x mok mkn glak...

dah g klinik..
dr pdh nya food poisoning..
lpas g klinik ya msh juak..
x enti2 nya muntah..
lpas ya palak nya berbual (angol/pening)..
x pat g keja nya..

x puas aty gik..
g klinik gik..
dr pdh darah nya nait.. sbb ya nya berbual..

tok dah seminggu dah..
msh gik camya...
xda perubahan..
ari minggu ya tyme ku nak balit uitm..
aku nanga bapak ku tdo ptg ya..
nampak tulang rah perut nya..
huhu... susor dah badan bapak ku..
baruklah tyme ya aku perasan bpk ku kin kurus...

n start dr detik ya lah aku kesian ngan bapak ku..
sampey la tyme tok..
aku bingong ngan bapak ku...
persetanan ngan raya or apa jak..
aku mok bapak ku kembali sihat..

marilah ramey2 kita berdoa semoga bapak ku kembali sihat seperti sedia kala.. amin...

aku tauk aku bkn anak yg bagus... slalu molah hal ngan bapak ku.. tp jauh di sudut aty ku.. aku ttp syg ngannya...

~HATIKU NANG SUSAH GLAK2.. AKU NAK BALIT KNEK TOK JUAK~

Tuesday, September 8, 2009

.:GUGURNYA AIK MATAKU:.

assalamualaikum...

pernah x aik mat ktkurg gugok sbb molah assingment???
pernah x??

aik mata ku msh gugok tok.. sbb molah ETR ku...
nang gila bnr ETR tok..
bkn sbb apa ku nangis... sbb mak ku nerais "SUSAH NA JUAK KAU TOK NAK MOLAH KERJA".. apa aku mala nanyak ngan nya psl ikan... aku x tauk pa2 bah pasal ikan.. sbb ya lah aku nanyak..mun aku tauk, xda lah aku nanyak...

pakey ETR mekorg nak.. mekorg molah ikan talapia ngan ikan keli...

kmkorg pun target market are household, supermarket, caterer n hotel. since mak ku ley msok lam household n caterer.. aku tanyak lah ngan nya nak...

mun ekt dari target market mekorg.. bkn senang nak dpt maklumat.. neyda supermarket n hotel nak merik maklumat senang2... n cgek gik.. keadaan yg sgt terhad.. kelas ku mpey kol 4... lpas ya konfirm2 la org dah abis opis hour..lgik pun tok kan bn posa... ko nak pegi tyme ya.. mestilah urg dah gago nak sungkey...

gik cgek.. nak pegi tempat giya.. bkn nya boley senang lenang ko nak pegi redah rah kaunter everise ya nanyak "brapa kilo ikan ko jual sebulan?" mun ko nak mintak penampar.. boley la..

nya perlu protokol yang sgt2 kuat.. btol x kwn2????

lgk pun.. market ikan keli n talapia tok sbnrnya.. sgt2 x kuat rah swak tok.. sbnr2nya... tp apa2 pun.... miera mesti polah juak benda tok....

so... kpd korang2 smua...jom tolong miera wat ETR...
nyatakan:
1)korang makan ikan x?
2)ikan ape korang suke mkn?
3)berapa byk pengambilan ikan korang buat dalam seminggu?
4)ikan plhn korang? fillet? fresh? frozen?

tq...

-I HATE ETR FOR TODAY-

Monday, August 31, 2009

.:30 OGOS:.

-miera n arwah uceng di KL..AL-FATIHAH-

assalamualaikum all..

salam kemerdekaan...dlm braket merdekakah kita??

i dont want to "ngerepak" more about merdeka n what is actually merdeka means for these generation.. i want to write something about my beloved uncle @ my 2nd father...

..30 ogos..

merupakan tarikh lahir uceng, my 2nd father...

klu dulu2.. mlm 30 ogos nie dier akan kluar rumah.. celebrating his birthday with his fren n special fren... then... tyme ktorng bgn pagi... akan ade lah kek coklat or ape2 jek lah jenis kek2 yang mahal2 dlm peti ais.. nyam2... or klu x pon.. ade mknn yg sedap2 ats meja.. nyam2 lg...



-in memory.. @besdey nana 2007-

..30 ogos 2006..

tahun di mana sarawak menjadi tuan rumah bagi perayaan bersempena Hari Kemerdekaan..dan sambutan bsr2an telah diadakan di Kuching..

bersempena dgn perarakan dan pelbagai event yg diadakan.. ktorg telah menginap di Harbour View Hotel pd 30 Ogos ini.. dan.. memandangkan pada ketika itu.. kbykan dr kami, sepupu2..abg2 n kakakku sudah menginjak dewasa, kami telah membuat collection untuk membeli kan Uceng kek dan membuat suprise party...

i still remember.. how shock he was.. looking what we are doing..he trying very hard to blow the candle.. since dier pkai gigi palsu.. hehehe... n i still remember.. after blowing the candle and eat together with us.. he gave me rm50 n that money is use to buy thing that can be share to 11 of us... but i cant remember what we do to that money.. ^_^

and i think that is the first and last birthday of him we celebrate by collecting the money.. what can i said is.. that year.. we r having so much fun with him... "berkaol" kata urg tua..

on 2006 also.. miera g KL lpas abis SPM.. also with him.. and with family Alem, Wa, nek piah and athirah.. there r 11 of us.. having a trip to KL... n that is the first vacation miera with Uceng... and very2 sad to know that is the last one.. T_T

kt KL.. mmg x ley jauh ngan dier.. klu pompuan lain.. mmg heaven lah kan.. pegi tgok baju2... tgok kain2 tuk raya.. kt jln TAR..but not 4 me.. miera lebey prefer tuk ikut dier n Alem g jenjalan.. tgok kasut.. n others men's stuff...

every morning.. sblom pkul 7 lagi.. dier dah merayau ngan Alem.. carik mknn tuk ktorg bekpes.. we r having Roti Canai or Nasi Lemak 4 our bekpes everyday we there.. n untill now.. every time i saw Nasi Lemak..just like in this pict..
-sumber: google-
berbungkus cantik mcm tue.. rase cam nak menangis jek.. sbb teringt kt dier yg btol2 bersusah pyh membeli nasi lemak tuk ktorg.. n betapa dier suke sgt nasi lemat kt area TAR tue...slalu jek dier puji nasi lemak tue sedap...n sampai ktorg pegi ke zoo negara pon dier bwk nasi lemak tue sbb dier ckp dier takut nanti anak2 sedara dier lapar...

sepanjang kt KL tue.. mne2 jek miera pegi.. mesti ngan dier.. n miera mmg xley berengang ngan dier.. jln pon berpegangan tgn.. bkn nak mengada2.. cume.. well.. kt KL kan ramai org.. n meira x biase ngan keadaan mcm tue.. so, miera rase takut ckit...

waktu dalam kapal terbang dalam perjalanan pulang ke Kuching.. keadaan cuaca x brape nak elok.. kapal terbang mmg goyang habis... takut sesgt.. sampai ade skali lampu terpadam... miera dok sblh dier.. n dier pon dah mule swoh uncle2 miera peluk Nana n Alyaa yg waktu tue.. 5 taon klu x slp..dier pon dah mule bace ayat2 al-quran.. bg tenang kan diri sendiri... miera pon dah rase takot sesgt... sgt2 takut.. wase cam nak nangis dah.. dah lah jarang nak nek kapal terbang.. dpt lak keadaan mcm tue... mmg gelabah lah jdnyer.. spjng keadaan mcm tue.. mmg miera peluk dier jek.. n dier pon pelok miera gak.. caring n protective kan dier??

i still remember.. when he said that he will take me to KL once again on the next year regarding on his birthday.. and he said that it will be merdeka sale held on august..

dalam awal tahun 2007... bapak miera sakit.. kne wat operation kaki...n kbtulan.. dier pon tgh amek cuti 2 bln tyme tue... tuk habiskn cuti dier yg ade sejak keje 15 taon.. (Uceng mmg jarang amek cuti).. so, dier lah yg jd
driver ktorg... pg2.. dier anta miera g hospital (tyme tue tgh tunggu kemasukan ke u).. tgh hari anta adik2 len.. mlm plak, amek ktorg bwk blik umah.. then.. bapak miera kne wat pemeriksaan doktor hari2 sbb nak basuh luka pembedahan tue... hari2 la dier yg bwk bapak miera.. wat check-up seminggu sekali pon dier jgak...

spjng waktu miera ngan dier ade kt umah... mmg hari2 miera bekpes or luch or dinner ngan dier.. pling slalu is bekpes.. miera ckp jek nak mkn ape, mesti akn dpt punye.. ckp nak mkn mee kolok, bgn2 pagi, mesti dah ade ats meja... ckp nak mkn kuih jala n kari.. trus dier ajk g restoran yg ade jual mknn tue.. tp.. miera tamo la kuar dr kete.. sbb x mandi g tyme tue.. Uceng pakse2 gak.. miera ckp tamo.. tp miera nak ckp "cam nyaman jak aik teh ya oh".. tup2.. dier dtg blik bwk air teh peng bungkus.. minum dlm kete.. ^_^

one day.. dier tanye, miera nak mkn ape.. miera ckp miera nak mkn nasi goreng... n pg tue.. dier msk sendiri tuk miera.. dier panggil mak miera... (ktorg duduk berjiran).. swoh rase mskn dier.. ape yg kurang... then miera mkn same2 ngan dier.. ktorg kongsi air yg same.. dier sendukkan nasik ke dlm pinggan miera.. mmg dier serve miera habis2 pg tue...
mlm lak.. dier panggil ktorg smua mkn ngan dier..tyme tue miera dh lam bilik dah..then dier call..panggil turun mkn kt umah sblh... dialog dier.. "mkn aih.. last tok..last tok.. nyman manok msk merah tok..."

keesokan harinyer.. bapak miera ade "date" ngan dr.. cam biase, dier jd driver... tibe2 miera trime call dr dier.. "lamak gik kah? aku x nyaman nyawa tok".. then bile miera kuar dr hospital tue.. dier ngah berpeluh2.. dier ckp kepala dier pening.. miera jln pegang tgn dier..*ala2 pengantin jln tue* miera ajk dier msok blik spital jumpe dr.. dier taknak.. dier ckp dier nak anta mak n bapak balik dlu.. dlm kete.. dier x bg bapak drive sbb dier ckp kaki bapak miera x sht lg.. dlm kete tue gaklah.. miera urut2 blakang dier.. picit2 kepale dier...then dier ckp dier dah ok...

smpai kt umah.. miera check tekanan drh n jantung dier.. everything is normal... tp dier still ngadu sakit dada.. so, ktorg bwk dier g spital.. kt spital..dr ckp ade jantung dier dah block.. so, pelu wat minor operation.. just nak taw brape percent jantung dier block...

b4 dier msok ot.. waktu kt dlm bilk er tue.. dier hepi jek... siap kacau2 nurse.. then dier tanye kt miera "apahal aku indah pandey ats katil tok??" sbb dier ckp slalu dier jd driver.. skrng nie dier lak jd pesakit.. huhu...

waktu tue.. miera ngah dlm dilema.. nak pilih mne satu.. antara kolej multimedia telekom or uitm.. kt mmc dpt offer engineering in telecomunication n kt uitm dpt electrical engineering.. smua family miera swoh miera pilih telekom sbb mungkin nanti senang nak dpt kje... kecuali dier sorang jek swoh pilih UiTM.. sbb dier ckp klu kt telekom, dkt jek ngan umah.. klu UiTM.. 45 min perjlnn.. so, nanti, dier boley la g jenjalan jauh ckit bile dier anta or amek miera dr kelas...

waktu kt dlm er tue.. dier tanye miera lg.. miera nak msok u mne, miera ckp.. miera ikt ckp dier.. msok UiTM.. then dier ckp.. klu xder org yg nak anta amek ko nanti, ko msok la telekom.. huhu... then.. b4 dier msok OT.. miera sempat usap2 rambut dier.. bacekan ayat2 yg patot.. then miera pegang tgn dier.. bg smgt.. ckp jgn takut.. just relax.. dier senyum jek ngan miera...

lpas 2 jam dier msok OT, dr kuar.. ckp dier kne wat major operation lak, kne pasang stand.. sbb jantung dier dah block terok..my family said, wat lah ape2 yg patut.. janji dier slamt.. 10 min lpas tue,dr kuar lg.. dier ckp Uceng dah x sedarkan diri.. dier swoh panggil smua family.. 10 min lpas tue lg.. dier ckp.. UCENG DAH XDER....

waktu tue.. Tuhan jek tau perasaan miera... bile tgok bapak miera hmpir2 jatuh ke lantai.. dgn keaadaan bapak yg msh pkai tongkat.. tgok mak n udak menangis.. meraung.. n smua yg menuggu glrn.. tercenggang melihat fmily ktorg...menangis..

Uceng pergi tinggalkan ktorg mcm tue jek.. takder sshkan sape2.. senang jek dier pergi... meninggal di ptg jumaat... disemadikan slpas solat jumaat dan pusaranya.. terletak hampir bersebelahan dgn kedua-dua ibu bapanya...

bile ktorg sampaikan berita pemergian arwah kt family len n kawan2 dier.. smua x percaya.. sampai call 2 3 kali.. nak pengesahan.. sbb mmg dier sht walafiat.. joging cam biase..jumpe ngan membe2 dier cam biase 2 3 hari b4 tue...

mungkin dier ade bg hint yg dier akan pergi.. cume ktorg jek yg x perasan... dier suke sgt lagu KAER-IZINKU PERGI...
henset dier ringtone lagu tue.. n stiap kali lagu tue dimainkan dlm redio.. dier akan nyanyi same.. bkak redio kuat2.. then akn menari ikut step dier.. wat mcm konduktor pancaragam... ^_^ miera akan gelak stiap kali tgok dier wat mcm tue.. n sampai skrng lagu tue di"banned" kt umah ktorg.. asal lagu tue jek.. mesti smua menangis... sbb terkenangkan dier..

now... smua tue cume tinggal kenangan jek.. kenangan yg x mungkin akan dpt di beli or diubah dgn ape2 pon.. sbuah kenangan terindah tp amat memilukan...

mungkin ade yg berkata, buat ape nak dikenang org yg dah pergi.. yg dah pergi.. biarlah pergi.. kite yg idup nie.. enjoy our live with fun n everything... but can we have love same with what that poeple have gave to us??? boley ker kite dpt org yg syg or lyn kite same mcm org len bg kt kite??? *ape daa aku merepek*

so.. appreciate people around u.. never hate each other.. sbb nanti, bile dier dah x der.. baru korang rase yg sbtolnyer.. korang btol2 perlu kan dier dlm idup.. n how mich u love them...

-AL-FATIHAH WAT UCENG...-

Saturday, August 22, 2009

.:1st day posa:.

-my lil bro..mohd Harris.. 6 month ago..

assalamualaikum all...

..selamat menyambut ramadhan al-mubarak..
..semoga ramadhan kali ini memberi seribu makna dan memberi perubahan positif dalam diri kita semua..
..amin..

..semalam miera g melantak di chicken hartz ngan membe2 UiTM..
..boley dikatakan 1st tyme la kuar lebey dr 4 org mcm tue..
..gler la melantak..
..sbb dah byr rm 17.70 kan..
..all u can eat..
..gasakla..
..mkn jek ape yg ade dpn mate..

..hurrrmm..
..u know what..
..in this week..
..my day was fulfill with tears..
..everyday..
..every second..
..every minute i was crying..
..when i was thingking of him..
..my tears drop..

..pada hari isnin lepas..
..MOHD HARRIS..
..telah dimasukkan ke swak general hospital..
..sbb dr kt normah ckp dier +ve virus "tue"..
(paham2 sendiri lah yer..)
..miera call mak lepas class..
..dlm perjalanan kuar kelas smpai la kt bilik..
..menangis sepanjang jln..
..beli makanan pon nangis..

..menangis..
..berdoa..
..mohon disembuhkan penyakit Mohd Harris..
..tue jek mampu miera lakukan..

..hari Khamis lpas..
..ktorg mendapat berita agk mengembirakan..
..Harris dibenarkan keluar wad..
..alhamdulillah..

..n skrng dier di kuarantin kt umah sendiri..
..5 hari..
..adik dier, Arrisa..
..tinggal kt umah ktorg sementara waktu..

..semalam Harris g umah ktorg..
..tp dlm kete jek..
..tgok adik dier dr jauh jek..

..n..
..im crying again..
..looking at my lil bro..
..muka cengkung dah ckit..
..mate mcm mate org sakit..
..looking at us..
..maybe hoping that he can play like usual..

..aarrgghh..
..i miss my lil bro..

"Ya Allah ya Tuhanku.. Kau sembuhkan lah Mohd Harris sepenuhnya.. dan Kau lindungilah kami dari penyakit ini ya Allah.. amin..."

-I'M STILL IN TRAUMA OF LOSING SOMEONE-

Sunday, August 16, 2009

.:Macam-macam Cerita:.



assalamualaikum all...

fuuhh...windu gler nak wat en3..
..tp apakan daya..
..masa dan keadaan tdk mengizinkan..
..cite2 lame..
..yg dijanjikan..
..kite tolak tepi dulu..
..masih belum mempunyai kesempatan tuk segalanya..

..hurrmmm..
..mcm2 cite nak stoli..
..tp..
..x taw nak start ngan yg mne satu..

..ok..
..kite start pada hari jumaat..

..hari jumaat tue..
..miera ade satu kelas jek..
..pku 8-11..
..kelas entrepreneurship..
..ttg bussiness2..

..n tyme lam kelas tue..
..ktorg telah di beri khutbah jumaat oleh our lecturer..
..n..
..ngan keadaan miera yg ngah demam tue..
..tba2.. mcm terjaga dari tido n lena yg terlalu panjang..
..lena yg telah kita alami beratus2 tahun dahulu..
..nie ant khutbah yg diberikan oleh our lect..

"u must remember.. everything we do in our life have it consequence.. u decide urself what u want to be after one action.. u must think b4 u do.. if u refuse to come to class.. its ok.. u know what will happen than.. people don't need to tell u what u should do, what u must do.."

"u never change if u dont change urself"

"hidup ini sekali jek.. di masa sekali tue lah.. kamu nak pakai keta besar, ada rumah mewah, nak ada pasangan, ada isteri, ada suami, ada anak, ada kerja yg bagus.. kamu buatlah pilihan, kamu usahalah untuk mendapatkannya.. jgn ingt kamu dah masok u, kamu hebat.. kalau kamu keluar sana.. ur NOTHING..jgn ingt kamu terpilih, u r good enough.. nak di bandingkan kamu dgn bangsa lain.. bangsa kamu jauh ketinggalan.."
*n that is true.. u can see urself around u*

"cuba kamu fikir.. kamu keja, dpt gaji ckp2 mkn.. mak bapak kamu sakit.. perlu ubt, kamu bawak pergi klinik kjaan.. murah.. mak bapak kamu duduk di klinik berjam2.. tunggu giliran.. itu jek kamu dpt bagi??? mak bapak kamu jaga kamu dari kecik sampai bsr.. itu jek kamu mampu bagi dkt dorang bila dah bsr???"

..lebey kurang mcm tue lah ayt dier..
..itu ant yg miera ingtlah..
..byk lagi..
..tp wat mse skrng x ingt sgt..
..(^_^)..

..n cont lak ngan cite semalam..
..hari Sabtu..
..abg ku yg sulung, Erol..
..menerima ijazah di UNIMAS..
..degree in IT (multimedia)..
..mcm tue lah bunyi nyer..
..ehek..

..klu sesiape yg ade family konvo..
..miera galakkan korang pegilah tgok..
..u will feel like..
.."bangga btol aku tgok"..
..n otomatically..
..korang sendiri akan rasa..
.."aku nak mcm nie gak"..
..lagi korang akan rase cam..
.."i must be like this"..
..bile korang tgok raut wajah parents..
..memeluk anak2 dgn penuh rase bangga..
..mmg akan mengalir air mata bagi yg sensitif..

..xder lain yg parents harapkan dr anak2..
..n xder mende len yg anak2 dpt ganti balik kt parents dorang..
..selain dari kejayaan dan memberi kesenangan kepada parents..

*gmbr2 akan di apdet kemudian*

..dan disini..
..miera nak ucpkan..

TAHNIAH KEPADA AWANG KHAIRUL ADZHAR BIN AWANG YUSUF DI ATAS GRADUASI BELIAU...
x sia2 usaha dan berkat kesabaran beliau selama beberapa tahun menuntut ilmu.. walau x grad on time.. ketabahan itu terbalas setelah menerima degree smlm dan berjaya mendapat pekerjaan.. congrats once again..

..ok2..
..cont lak ngan cite mlm semalam..
..ekceli pada 14/8..
..ade 3 org dalam family ktorg yg sambut hari jadi..
  1. nek on
  2. wa nor
  3. alyaa haziqah
..so..
..mlm tdi..
..telah berlangsung nya satu majlis doa selamat 3 in 1..
..ape 3 in 1??..
..first celebrate bday alyaa n wa nor..
(nek on x brape sihat.. sama2lah kita doakan semoga beliau sihat)
..then..
..celebrate erol yg konvo smlm..

..so..
..mlm tdi.. 3 keluarga berkumpul..
..family belah mak miera..
..family belah bapak miera..
..n family belah wa nor..

..majlis diadakan di pool side, grand magaritha hotel..
..atau dulu dikenali sbg holiday inn..
..view yg sgt2 cantik..
..di tepi waterfront..
..sbrang lak ade bangunan DUN baru..
..yang baru saja dirasmikan tdk lame dahulu..

..ant aktiviti2 yg dilakukan mlm tdi ialah..
..x lain x bukan..
..melayan kelincahan budak2 bermain..
..n jage budak2..
..takut ade yg terjun dalam kolam..
..isk2..
..nang macal cdak tok..

..klu majlis..
..x sahlah kan klu x der mknn..
..part pling penting tue..
..fuuhh..
..full gler la mkn..

..lpas tue ade karaoke..
..lagi la..
..x henti2 dorang nie nyanyi..
..dah hmpir ke penghujung..
..ade lagu dangdut..
..nyanyi lagu dangdut..
..ktorg yg dewasa nie..
..poco2 di tepi kolam..
..syiiookk wooo...
..gler penat..
..10 min tue poco2..

..hepi2 jgak..
..tp sbtolnyer..
..nak ilangkan stress..
..having fun..

..tp..
..since semalam..
..kesihatan family miera mkn x best la..
..miera sendiri dah selesema n batuk..
..smlm..
..baby n miezah lak demam..
..sampai dorang x g majlis tue..
..huhu.. kesian adik2 ku..
..n mlm tdi..
..mak lak kene..
..huhu..

..harap2 la x der ape2..
..im very2 worried about all these condition currently..
..mcm2 penyakit..
..jd, marilah kite bersama2 mendoakan agar segala2 nya akan pulih spt sedia kala..
..amin..

-MAKE UR PARENTS PROUD OF U-

Wednesday, August 5, 2009

::Ya Rabbi... banyak btol mende nak story::

assalamualaikum all..

..now miera tgh kt library.. so, ssshhhh...

..actually..
..miera byk gler mende nak cite..
..tp..
..wase malas lak nak buat..
..huhu..

..ant list2 story nak di share..
  1. review P.S I LOVE YOU (siyesly best siot...x rugi melabur rm 50)
  2. sekitar majlis perkahwinan Abg Rol my kazen..
  3. Swak Regata..
  4. my ETR progress..
..so..
..just sit tunggu lah..
..bile lah kerajinan nie nak sampai yer??..


..tp..
..mmg btol2 nak share..
..seriously..
..ngah nak edit2 pict smua..

..n..
..wpon uitm telah memberi seminggu cuti mengejut last week..
..miera btol2 x rase cuti..
..sbb..
..im too worried bout my ETR..
..uhuk..

..so, sampai disini saja dulu yer..
..nanti ade masa n dah rajin tue sampai..
..miera cite lagi..
..daaa..
(^_^)

-ASEK KENE KENCING JEK MIERA NIE-

Thursday, July 23, 2009

::JUST A SHORT NOTE::

assalamualaikum all...

..just a short en3 i guess..
..just wanna to say all of u..
..n as my note..
..i had finished my P.S. I LOVE YOU yesterday..
..damn..
..my tears never end while reading this book..
..n this is the most successful reading i have had..
..ehek..
..never finish my english book..
..especially when it need me to read 500++ page..
..always be stop on 10th page..
..n never want to cont read it again..

..what word should i describe this book???..
..it was fantastic..
..bombastic..
..amazing..
..unpredictable..
..sweet..
..romantic..
..full of love..
..full of friendship..
..full of happiness..
..that occur inside the sadness..

..in 5 star..
..i will give this book..
..9 n half star..
..ehek..

..i will review n write short synopsis on this book later..
..so..
..just wait n read..
..(^_^)..

p/s: malu dibuatnyer..

-P.S I LOVE U ALL..-

Thursday, July 16, 2009

::CRY ON MY SHOULDER::

assalamualaikum all...


-nie kut penyanyi dier.. *i guess so*-


-sile2 karaoeke-

If the hero, never comes to you
If you need someone, you're feeling blue
If you wait for love, and you're alone
If you call your friends, nobody's home
You can rum away, but you can't hide
Through a storm and through a lonely night
Then I'll show you there's a destiny
The best things in life, they are free

But if you wanna cry: cry on my shoulder
If you need someone, who cares for you
If you're feeling sad, your heart gets colder
Yes I show you what real love can do

If your sky is grey oh let me know
There's a place in heaven, where we'll go
If heaven is, a million years away
Oh just call me and I'll make your day
When the nights are getting cold and blue
When the days are getting hard for you
I will always stay by your side
I promise you, I'll never hide

But if you wanna cry: cry on my shoulder
If you need someone, who cares for you
If you're feeling sad, your heart gets colder
Yes I show you what real love can do

But if you wanna cry: cry on my shoulder
If you need someone, who cares for you
If you're feeling sad, your heart gets colder
Yes I show you what real love can do


.................................................................................................................
..for this en3 im feeling like want to share this song..
..i dunno y..
..in these few days..
..this song keep playing in my mind..
..maybe..
..bcoz of all the things happened to me rite now..
..or..
..might be bcoz of P.S. I LOVE YOU..

..i thought i will not cry when reading this amazing book..
..bcoz..
..i'm not really good in english..
..n i will take a few hour to understand whats r happening in a single page..
..but..
..for my own suprise..
..im crying a lot of time while reading this book..
..n..
..even worse..
..i had a nightmare exactly just like what i had read..
..i can feel like im the one who's in this novel..
..hoping for someone i loved besides me..
..doing everything with me..
..eventhough i know he is really2..
..toooooo far from me..
..physically not with me..
..but always remain in my day, my life n my HEART..

..hurrmm..
..n this song..
..is dedicate to all my fren n all people around me..
..if u need someone..
..but..
..nobody's there..
..just find me..
..i will there..
..letting u cry on my shoulder..
..n..
..i'm still trying to find my own shoulder..
..where i can cry on it..
..n tell "him" bout my feeling..
..n he will always calm me down..

..ceewaaaahh..
..berangan kejap weeyy..
..ennjjooyy this song..
..zaaassssssssss..
(^_^)

-LIFE NOT THAT EASY...-

Sunday, July 12, 2009

::Finally... i Get What i Want::

assalamualaikum all...

..semalam merupakan hari yg agk bermakna bg aku..
..sbbnyer..
..1st..
..aku nmpk family aku dah mule ok..
..2nd aku dpt kuar jenjalan..
..3rd anty blanje aku beli baju..
..n..
..yg pling penting..
..AKU DAH DPT AKU IDAMKAN SELAMA 8 BLN NIE..
..THANKZ to ANTY..

..hari jumaat tue pon aku dah rase ckp hepi.
..kenape??..
..sbb jumpe Arissa..
...waaaa...comel gler la dier..
..hari tue..
..miera tiarap kan dier ats dada miera..
..comel gler muke dier..
..tgn dier peluk miera pon somel..
..aaaaarrggghhh..
..Arrisa smkn comel skrng..
..dah boley la di ajk bercakap skrng nie..

..semalam..
..miera kuar rumah dr pkul 9pg..
..blik umah kjap pkul 12..
..lpas tue sambung jenjalan sampai pkul 7 mlm..
..mule2 pegi kt Taman Trinora..
..ape ntah name program tue..
..pasal kejiranan gak lah..
..supposely yg dtg KM Swak..
..tp, dier x jd dtg..
..ganti ngan Abg Jo..
..ade pameran..
..ade persembahan..
..Rubisa AF7 yg wat persembahan smlm..
..tp..
..miera g kjap jek..
..mlwat2 gerai2 yg ade..
..lpas tue balik la..

..ptg ckit..
..baru la gerak g THE SPRING..
..toing..toing..
..kt cni la pling best..
..mule2 g F.O.S..
..dpt 2 baju..
..anty blanje..
..rm 20 jek 2 2 nyer..

..lpas tue msok MPH lak..
..jeng..jeng..jeng..
..part nie la pling membahagiakan semalam..
..Anty kasik rm50..
..so..
..miera dah dpt ape yg miera idam2 kan selama ini..
..dpt dabel lak tue..
..ape mende tue??..
..jeng..jeng..jeng..
.
.
.
.
.
..Taddaaaa..
idamanku..

-miera nak yg nie sbtolnyer..

tp
smlm miera dpt yg nie..

-nie dier.-

..2 in 1..
..ade 2 bku..
..ade 1k page..
..best2..
(^_^)

..niela bku english miera yg pertama okek..

-MEMBACA AMALAN MULIA.. MAKE READING AS UR HABIT-

Tuesday, July 7, 2009

::SATU PERMULAAN YANG SANGAT2 TIDAK BAIK!!! ::

assalamualaikum...

..hari nie..
..baru msok hari ke-2 aku kelas bermula..

..aku teringat janji pada diriku di hujung semester lepas..
..aku x kan cont klu result ku terok..
..n klu ade satu repeat skali pon..
..tp, alhamdulillah...
..aku msh diberi peluang untuk meneruskannya..

..cuma..
..di kelas pertama smlm..
..aku mendapat sedikit kekecewaan..
..pada sem lpas, semasa pra-pendaftaran..
..major yg ditawarkan adalah computing n elektronik..
..dan aku telah memilih computing..
..sbb nya..
..computing lebey mendapat perhatian sekrang..
..dan juga. peluang pekerjaan yg tdk terlalu terhad utk satu bidang saja..
..tp..
..kekecewaan itu timbul apabila..
..lect ku mengatakan..
..computing terpaksa dibatalkan..
..hanya elektronik..
..huhu..

..dan..
..hari ini..
..ktorg dikehendaki memilih kump..
..n sorang insan nie menolak utk satu kump ngan ktorg..
..wpon dier x bgtaw..
..i know..
..it is bcoz of me..
..i dont care who u r..
..ko da buat salah..
..aku tego sbb aku da bertahan terlalu lama..
..dah meletup dah..
..kite dah berpelukan..
..mohon kemaafan ant satu sama lain..
..msh x puas aty??..
..itu hak anda..

..sbtolnyer..
..aku x kesah pon tuk bekerjasama ngan sape2 pon..
..aku taw..
..klu sesorg itu kite berckp dgn elok..
..seterok mcm mne pon..
..they will b ok..
..mmg la penat..
..tp, aku rase, aku lagi suke keje sorang2..
..kadang2 tue...
..satu kump ade 8 org..
..tp..
..aku buat smuanyer..
..yg len2 present jek...
..klu x pon carik bahan jek..
..tue pon klu bhn tue btol..
..kadang2... aku gak kne carik bahan..
..tp..
..ape2 pon..
..stkt nie, aku blom penah gagal tuk memberi kerjasama..
..klu aku tgok org mcm x suke..
..aku sendiri akan blah..
..klu aku rase aku x bley buat..
..aku tarik diri awal2..
..itulah saya..
..tp..
..aku paling pantang bile ade org ckp boley buat, boley itu, ini..
..tp..
..last2 nyer, habuk pon tarak..
..n my stail..
..tyme kje, kite keje..
..tyme borak, kite borak..
..tyme serius, kite siyes..
..once ko di bagi masa tuk bekerja, tp ko main2..
..mmg ko nak kne sound ngan aku lah tue..

..kang aku sound..
..ckp ok2..
..tp berdendam..
..uppsss...
..itu hak anda..
..saya x msok campo..

..hurrmm..
..hujung minggu lepas..
..ktorg sekeluarga berkesempatan tuk pegi merehatkan diri..
..ktorg g SANTUBONG RESORT..
..dah lame gler x tdo otel mcm tue..
..yg pling best..
..g PANTAI..
..lepas la gak rindu nak g pantai..
..kan dah lame gler nak g pantai..
..tp, xder peluang jek..
..sshhukkkeeeenyerr..
..ktorg pegi hari sabtu, balik ahad..
..ptg ahad tue, miera tros balik UiTM..
..penat weeeii..
..berkemas smua barang..
..dah la penat g hotel tue..
..g pantai..
..men2 tepi pantai..
..nak mandi, malas la plak wasenyer..
..lpas tue..
..msok lak dalam swimming pool..
..jd penjaga Harris n Alyaa..
..mule2 2 2 takot..
..skali dah berani..
..2 2 sampai hujung kolam..
..sampai tak nak naik..
..penat den..

..n..
..mcm tajuk en3 tue..
..mmg segalanya berjalan dgn sgt tdk baik skrng..
..family ktorg ade masalah..
..kt kelas ade masalah..
..dalam relationship pon ade masalah..
..n..
..laptop pon menunjukkan tanda2 tuk menimbulkan masalah..
..haaaiissshh..
..apa nak jadi lah nie yer..
..pening den dibuatnyer..
..ape2 pon x mungkin dapat mengembirakan aku skrg..
..NOTHING..

..miera dah mule suke termenung skrng..
..sikit2..
..termenung..
..sikit2..
..mengelamun..
..mcm2 yg miera fikirkan..
..pasal study, pasal duit, pasal family..
..pasal perhubungan..
..everything..
..nothing will make me happy..
..unless my family is in a good condition n happy alwayz..

..ppppsssttt..
..miera dah ade rumet baru..
..name dier BIBI AMIRA..
..same name la..
..waaahhh...
..hekhek..

..oklah..
..stkt nie jeklah yer..
..kepala ku suda pening..
..sbb menangis dr mlm tdi..

..oh ya..
..ade lagi satu..
..INIKAH PERASAAN RINDU SORANG MAK KEPADA ANAKNYER????..
..i miss Arissa Nadirah so mucch..
..kan slalu, miera bgon pagi..
..mesti kne panggil2 dier..
..kiss2 pp dier..
..bwk dier g jenjln kt umah tue..

..tp..
..skrng nie dah kt hostel..
..mne nak kiss2 dier lagi..
..uwwwwaaaa..
..seb bek ade video dier berckp2..
..cooommeeelll sesgt..
..berkali2 dah miera tgok..
..stiap kali tgok..
..nanes lagi..

..patot la seorg ibu klu bley mmg tak nak ank dier jauh2 kan..
..mcm nie lah perasaanyer..
..upenyer yer..
(T_T)

~PLEASE RESPECT PEOPLE AROUND U ESPECIALLY PEOPLE OLDER THAN U.. N DONT EVER THINK THAT UR TOO SMART BCOZ THERE R A LOT OF PEOPLE OUTSIDE THERE SMARTER THAN U~







Sunday, June 28, 2009

::Love Is Blind Reply::



assalamualaikum all...

hari nie nak share lagu nie..
dlu miera penah letak dah lagu nie..
tp kali nie..
ade pompuan lak.. kire reply la..
beeessssttt sgt...

bg lagu nie lak..
part pling miera suke..

"you don't understand that im scared..scared that i may never loved again.."

so..
sampai ketemu lagi..
enjoy this song...

p/s : saye msih blom lagi updet pasal bapak2.. nanti lah yer... wase malas la plak.. huhu.. tp.. tetap gak akan apdet.. (^_^)

-LOVE IS SO AMAZING-

Saturday, June 27, 2009

::SHUFFLE UR WINAMP::

1. Put your music player on shuffle (ALL MUSIC).
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS!
4. Tag 10 friends who might enjoy doing the game as well as the person you got the game from.

IF SOMEONE SAYS "IS THIS OK" YOU SAY:

% PATRI.. *nang jawapan mbiak elektrik lah..*

WHAT WOULD BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY

% PADA CINTANYA... adeh2..

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?

% ONLY ONE.. sapa yakah?? *thinking*

HOW DO YOU FEEL TODAY?

% TAMALLY MA'AK... apa nak reti bhsa arab tok kah..

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?

% RUANG RINDU... *hidup penuh dgn kerinduan*

WHAT IS YOUR MOTTO?

% HATI YANG LUKA... adeh2...

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?

% ONE IN A MILLION... wiwit... mudah-mudahan jak.. hehehe...

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?

% PERMATA KASIH... hurrrmmmmm...

WHAT IS 2 + 2?

% JAMILAH JAMIDONG... hahahahaha... lawak eh.. iya..iyalah.. iya2 dong...

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?

% LIPS OF AN ANGEL.. (^_^)

WHAT DO YOU THINK OF THE PERSON YOU LIKE?

% FALL FOR YOU.. *Blushing*

WHAT IS YOUR LIFE STORY?

% SAAT TERAKHIR.. waaahhh... *satu jam saja ku telah bisa cintai kamu2.. di hatiku.. namun bagiku melupakan mu.. butuh waktu ku seumur hidup....* sob...sob...

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?

% TENDA BIRU... waaaahhh.. x sanggup aku...

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?

% KAL HO NA HO.. yaaahhh.. apa nak reti kah...

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?

% DON'T CHA... hahahahahaha... dont u wish ur gf was hot like me.. kata mak ku... hahahaha....

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?

% KEKASIH YANG TAK DIANGGAP... ooo tedah...

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?

% FAR AWAY.. peehh.. tang cun jak...

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?

% CINTA GILA... hahahahahahaha... nang tgh gila lah tok...

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?

% DAN SEBENARNYA... dan sebenarnya... saya.... nang biggest secret la tok...

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?

% BILA NAK SAKSI... eerrrkk...

WHAT'S THE WORST THING THAT COULD HAPPEN?

% WONDERFUL... eerrrkkk...wonderful is the worst thing??? hurrmmmm

HOW WILL YOU DIE?

% MISS INDEPENDENT... ekekekekeke.. lawak eh.. x menjawap alu...

WHAT IS THE ONE THING YOU REGRET?

% NEVER SAY GOODBYE... lalalalalala...

WHAT MAKES YOU LAUGH?

% SEDERHANA... apakah.. hikhik

WHAT MAKES YOU CRY?

% MASIH JELAS.. sedey wooo tyme Hafiz menang riya... sob..sob...

WILL YOU EVER GET MARRIED?

% WANNABE... yeaaahhh... jwpn yg sungguh baaeekkk...

DOES ANYONE LIKE YOU?

% RIGHT NOW (NA, NA, NA).. ehek

IF YOU COULD GO BACK IN TIME, WHAT WOULD YOU CHANGE?

% GOODBYE... hurrrmmm... goodbye to whom?? wallahualam...

WHAT HURTS RIGHT NOW?

% I DONT NEED A MAN... ekekekekeke....

WHAT WILL YOU POST THIS AS?

% AKSAR IS DUNIYA MEIN.. yaaahh..ambik ko.. lagu industan...

Friday, June 26, 2009

::PERHATIAN KEPADA WARGA PETRAJAYA::

ASSALAMUALAIKUM ALL...

EN3 KALI INI X AKAN MENCERITAKAN APA2... JUST AN INFORMATION YG SGT PENTING..

..PADA BESOK HARI..
..SABTU, 27/6/2009..
..PKUL 830PG-2.30 PTG..
..AKAN BERLANGSUNG PASAR RIA..
..BERTEMPAT DI SMK PETRA JAYA..

..OLEH YANG DEMIKIAN..
..SAYA INGIN MENJEMPUT ANDA BERAMAI2..
..MEMERIAHKAN SUASANA..
*jgn berkelayie ah esk*

..YANG PALING PENTING..
..SINGGAH LAH KE GERAI KAMI..
..GERAI 254..

KAMI AKAN MENJUAL PELBAGAI JENIS MAKANAN DAN MINUMAN..

$NASI DALCA MAK YAH$
$NASI AYAM ARRISA$
$ROTI PANGGANG DIYANA$
$WEDGES DANISH$
$ESKREM ALYAA$
$AIR BUNGKUS HARRIS$


semua menu di gerai kami dijual pada harga yang berpatutan..

JOM LA RAMAI2...
..JGN LUPAK SINGGAH OOOII...
..SUPPORT MIERA..
(^_^)

-USAHA TANGGA KEJAYAAN-

Sunday, June 21, 2009

::Cerita Minggu Lepas.. Khatam Nana + Danish encem + Arissa bln 6 ::

-bersama pengantin dan pengantin kecik..sapa paling cute?? daaanniiisshhh...-

-sekitar majlis khatamal Quran-

assalamualaikum all...

ok.. hari nie... nak tempek pict2 jek...

..pict2 nie di ambik last week...
..13 dan 14 Jun 2009..
-khatamal Quran-

..on 13th June, Saturday..
-pengantin laki ngah dup dap dup dap-

-pengantin pompuan.. yg dah lega lpas akad nikah.. alhamdulillah..-

..majlis Khatamal Quran + Pertunangan + Akad Nikah..
..ktorg g umah pengantin pompuan pkul 1 ptg..
..mule2 khatamal quran..
..n one of them is my kazen, Nana..
..lpas tue, majlis tunang..
..then baru la akad nikah..
..majlis habis lebey kurang pkul 5 mcm tue lah..

-nana pkey tudung kerinkam-

..Nana memakai "kain Keringkam"..
..nie pesanan Arwah Nenek dlu..
..andai kate, ade cucu dier Khatam Quran..
..dier nak cucu dier pkai tudung tue..
..nampak cam biase..
..tp, sbtolnyer, mahal wooo..
..skrng nie, harga dier cecah ribu2..
..benang emas la katakan..
-nana kenak kiss oleh mak yah lpas abis baca atam-

..tyme dorang yg khatam quran nie dtg..
..sblom msok umah..
..di arak dlu ngan paluan kompang..
..n gne payung bsr..
..klu diikutkan, belah ktorg kne pkai payung kaler kuning..
..mcm yg slalu di pkai oleh sultan2 tue..
..tp, nana nie wa gne sarung kaler merah..

..n dari majlis nie gak..
..miera byk blaja adat2 owg swak..
..yg miera sendiri x penah nenok..
..sbb nyer, usually, miera belah laki jek..
..nie belah pompuan..
..n sayep mengikuti proses nyer dr awal..
..baru la miera taw ttg kewujudan "tikar pacar"..
..selagi belah pompuan x hantar tikar nie kat belah lelaki..
..pengantin laki x bley menuju ke belah pompuan..

..part pling lawak tyme majlis tunang is..
..tyme KK (ketua kampong @ kayo2 @ kaki kandong .. *joking*)..
..menerangkan satu2 hantaran dr kedua2 belah pihak..
..oo yeah.. lpe nak bgtaw..
..yg girl nie kazen kakak ipar mak aku..
..pepandai la korang fikir k..
..n pengantin laki nie lak asl Kelantan..
..agak wamai gak lah family dier dtg..
..20 ++ org..
..ok2..
..sambung cite KK (ketua Kampong) tdi..
..salah satu hantaran dr pihak pompuan is I-Phone..
..sejibik mcm dlm iklan tue..
-I-phone dalam pangkuan mr. bear-

..then..
..KK nie, almaklomlah, org lame2..
..dier x taw ape name menatang tue..
..or dier tersalah sebut..
..saye kurang pasti..
..dier ckp hantaran seterusnya is "JACKPORT"..
..mukekekekeke..
..perei tetak urg pengilan..
..hokhok..

-Danish sepasang ngan urg maca Atam.. cuuuteee-


..tp, on 13 tue..
..x byk sgt pict dpt di snap..
..sbb kamera abg ku wat hal..
..pluss.. xda sesi bergambar..

..then..
..on 14th June..
..Majlis Persandingan..
..kt Mes Polis..
-oldies-

..gler cantek dewan tue..
..siyesly..
..dihiasi dgn untaian2 kristal..
..ngan pelamin yg mmg sannntteeekkk la..
..n laluan pengantin pon dihias dgn santeekk gak..
..mahal woo byr.. ribu2..

-Nana n Danish... cccuuuuteeee... ensemmmm n santeekk..-

..my kazen, Nana n Danish..
..jd flower boy n girl..
..nana mmg totally different..
..cantek sesgt..
..n danish...

-flower boys-

..siyesly CUTE + MACHO + ENSEM..
..danish pkai suit..
..gler smart la budak nie..

-wa n wa nor with all the flower girls n boys-

-boys n girls...-

..wpon Danish agak nakal..
..biase la, bdk2..
..mne reti dok diam..
..dier dok skjp jek kt kaki pengantin..
..lpas tue dier dah lari ats stage tue..
..kne la wat aksi kejar mengejar ngan Danish sepjg majlis tue..
..hehe..
..tp..
..ape2 pon..
-encemmm + machoo..= DANISH MIRZA-
..Danish is da great..
..menjadi tumpuan umum pada hari berkenaan..


-family potrait-

-of course la ktorg pon nak menyelit-

..lastly..
..pict of Arissa...
-the latest of Arrisa-
..nampak sgt perbezaan dier..
..2 minggu balik Sibu..
..mmg terkejut gler la nenok Arissa jd mcm tue..
..tp.. mkn somel n tembam..
-Arissa demam.. kecian nya...-

..Harris la menyusut badan dier..
..kesian dier..
..jadi kurus balik dah..
..dlu dier ensem gler..
..sbb muke dier bulat jek..
..comel sesgt..

*semua pict adalah hasil dari my bro, erol.. so, kepada org2 sekitar Kuching yg inginkan servis dari beliau, sila layari web beliau yg tlah di link di box sblh di bwh kategori my family.. (^_^)

-abang wan n kak wana-
..yang nie bkn pict pada hari berkenaan..
..nie pict kawen abg wan a.k.a perantau..
..hari tue tyme miera edit2 pict nie..
..dier ckp, ameklah pict kawen dier..
..ley letak dlm blog..
..so...
..here it is..
..(^_^),,

**untuk mendapatkan gmbr yg lebey jelas, sila la klik pada gmbr berkenaan...

-SOMETIMES BAD THING DRAG U TO THE HAPPINESS-

..Doa untuk mencari pasangan..