Friday, October 30, 2015

..sedikit coretan di hujung bulan oktober..

assalamualaikum...

nak mencoret sedikit untuk melapangkan apa yang terbuku di hati..

di saat simpanan dalam bank nyawa-nyawa ikan.. tiba-tiba.. laptop pulak buat hal..

dan tiba-tiba pulak.. di uji dengan sedikit kesakitan dan memerlukan satu alat yang boleh tahan harga nya..

insyaAllah.. ada jalan nya...

Friday, October 2, 2015

..Permohonan Bantuan Kemasukan ke IPT Baitulmal Sarawak..

assalamualaikum all..

post tok fully bahasa Sarawak sebab berkaitan dengan Sarawak.. tapi rasa nya.. negeri2 lain ada juak rasa nya.. boleh lah try2 usha2 webpage Baitulmal Negeri korang semua ok..  :)


Friday, March 13, 2015

..Petua Mak Yah: Aek Kopi Telo..

assalamualaikum all..

ok hari ni, nak mulakan segmen baru.. segmen petua mak yah.. hehehe

Friday, March 6, 2015

..errmmm.. no good news..

assalamualaikum all..

ok.. nak sambung cerita dari last entry.. perihal interview, seperti yang di tulis di penghujung last entry, dapat call suruh g assessment test untuk customer service di TM..

Sunday, March 1, 2015

..Pengalaman First Time Temuduga..

assalamualaikum all..

hari tok nak share serba sedikit lah pengalaman kmk 2 minggu lepas.. disebabkan dah banyak orang share benda-benda tok dalam bahasa Malaysia.. so, kmk makey bahasa Sarawak jak lah pakey entry tok..

Alhamdulillah.. setelah berhempas pulas, berbalit palak kata urang tua abis juak lah kamek tek belajar.. jadi.. mula lah fasa seterusnya.. Fasa carik kerja dan molah duit pakey kehidupan yang sebenar.. lamak-lamak tok ngendeng urang jak nak mintak duit k belajar, beli barang dan bersuka-ria..

Thursday, February 26, 2015

..Food Review: Chicken Hartz Buffet..

assalamualaikum all..

mentang-mentang dah dapat recover password tek nak.. lalu lah tek ku berblogging balit.. sukati ku mpun.. hoho.. ok, tukar bahasa..

tak sure kalau dah pernah buat pasal Chicken Hartz Buffet.. tapi nak gak lah buat walaupun dah penah buat.. sebab malam tadi ada rezeki orang belanja makan di Chicken Hartz Buffet..


Wednesday, February 25, 2015

..Puuhhh Puhhh Buang Debu...

assalamualaikum semua...


woooowwww!!!! lamak ada jak sik upload blog.. hurrmm.. segala jenis macam cara berblogging pun dah lupak..

nway.. saja2 jak nak bukak blog sebab tiba2 dapat recover password.. hahaha..

..Doa untuk mencari pasangan..