Tuesday, March 31, 2009

-Masalah berulang-


-pict tatapan aku minggu tok...geram nangga pipi Harris ya..ngan matanya...peeehhh~~ mun aku jumpa org laki mata cam harris tok..siyesly...aku akan suka ngan matanya....terguda seketika...-

assalamualaikum all...

aku rasa cam dah lamak dah aku x crita sal masalah tok...

sbb nya xda terjadi lagik...

n hari tok, nya jadi lagik...

apakah masalah tue?? masalah ketiadaan air di Gading...

adohh2.... dah lamak x da, tba2 lak boley wujud balik masalah nie...

pagi tdi aku mandi ok jek air, tgh2 mandi tue, tbe2 air mengecil lak...
ingtkan sbb ramai yg mandi..rupe2nyer...xder air...means yg aku pkai tuk mandi n cuci baju tue is lebihan air la...

sampai skrng nie...air ade, tp, kecik gler...

kjap lagi la aku mandi...

eerrmm..berbalik ngan study yer....tbe2 tdi, madam gtau yg khamis pagi, ktorg ade test...

siot la...

malam tue pon ade test, jumaat pon ade test, jumaat lak nak kne anta assingment programming...

huhu..aku pon dah x tau ape nak buat skrng...test khamis malam tue, aku rase aku akan wat salah satu dari nie jek

a) x g test
b) hantar kertas kosong yg just tulis name...

tp, aku rase, aku nak wat yg b tue...sbb...aku x der "B" hikhik....lagi satu sbb nyer...kut2 madam ley la kasik markah sbb aku tulis name n no kad matriks ngan betol...hekhek....

amacam?? bijak tak aku...
dalam hatiku berkata "bijak t**k kucing...."...ekekekeke //inilah penangan kestressan..

tdi ktorng ade majlis bersama Dekan Fakulti Kejuruteraan Elektrik...
dah lah aku xder bwk baju kurang yg ok lebey..
aku bantai jek pkai baju kurung lame...pkai kasut sport Fila lak tue...

tbe2. madam gtau yg aku kne nek ats stage, tlong kasik hadiah kt Dekan...

mukan aku yg kasik hadiah, maksud aku...

ala....yg slalu ats stage bwk dulang tue...tp...aku swoh flor yg wat, aku susun sijil jek kt blakang tue...ekekekeke...flor cantik...x per...dier ley wat...smua org dok pandang...aku nie...ape lah ade kan...hikhik... (^_^)

-SETIAP KURNIAAN DATANG BERSAMA TANGGUNGJAWAB-

Saturday, March 28, 2009

-HARRIS, ARRISA N DANISH-

-Danish Mirza.... miera suke pict nie sebab nampak idup... kredit to Erol... freelance n new photographer... sapa2 mok nenok pict2 yg di ambiknya...sila lah klik kat link sblh tok... erol my big bro-

-pict yg pling miera suke...sbb nampak muke Harris n Arisa.. n pestyme nenok pict nie...miera nanes... lebiu harris...-
assalamualaikum...

ok...2nd entry 4 today....

nak cerita hero2. n heroin baru lam idup kamek org...

nak crita nok baru lah dolok k...



ARISA NADIRAH... baruk jak kuar dari hospital 2 hari lepas.... Arisa nie "dedek" Harris.... aku pon lom berkesempatan berjumpa ngan Arisa nie... kejap lagi kut nak pegi umah dier...jenguk dier kejap sblm balik UiTM besok...



2nd, Mohd Harris...siyesly...setiap kali aku terkenang yang Harris dah ade adik...aku jd sebak sendiri...n setiap kali gak aku akan menangis...kenapa??? sbb...aku dpt bygkan yang lepas nie Harris akan merasa tersisih....Harris anak yg terlalu manja n semua org beri perhatian sepenuhnya kt harris...tp..sbnrnyer...tdak pon...almaklumlah..budk manje, once tbe2 ade org baru..dier akan jeles....aku dah puas merasa mcm nie... :p

hurrmm..aku bru jek balik dr rumah Harris... tgok Arisa...comel...kecik gler dier....mmg kecik...


3nd aku nak share is...Danish Mirza...danish nie pon mkin comel....gler2 comel...aku geget pipi dier pon dier senyum jek..tahan gincah mbiak tok..x tahan ku nangga nya...tdi dier g umah ktorg kjap...anta mknn...slumber jek...dier trun dr kete n masok lam rumah..padahal. bapak dier just anta makanan jek...x singgah pon...hehehe...

so, nielah wajah2 hero2 n heroin ktorg...penawar luka....comel2 smuanya...semoga diorang menjadi insan yang berguna satu masa nanti....amin...

-APPRECIATE UR LIFE-

-Camelia-Irwansyah-



assalamualaikum all....

mula2 skali aku nak molah lah kesinambungan dari entry ku yg lepas...

aku nak ngucap terimak kasih daun keladi ngan smua yang menasihatkan aku...termasoklah abg aku nok jauh di Bintulu nun..ngan msg nya...

"dgr tok bebait... Putus asa ya boley, tp pts asa yg mcm ney?? putus asa bila kita udah abis daya usaha... tp tauk x camney urg udah abis daya usaha?? Urg yang dah ditarit semua nikmat oleh Allah...dgn kata lain... SELAGIK KITA IDUP, X PUTUS DAYA USAHA KITA...."

camya lah bunyi sms di antarnya tek...trus aku dpt tdo lpas maca msg nya ya...sampey pagi...zzzZZZzzzz...

ok..berbalit gik ngan en3 kita kali tok...

nie lah lagu ke 2 irwansyah yg miera minat...mule2 dlu pencinta wanita...tp tyme tue x tau lak sape irwansyah nie..lpas dier dah byk wat show kt mesia n tgok r sbnrnyer...dier nie x der lah pandai sgt nyanyi...harap muke jek ley tahan kan....trus miera x brape nak ske...hikhik...

tp, lagu Camelia nie....pestyme dgr hari tue, trus wase cam best..baru lah jumpe tdi... pestyme dgr trus tertarik ngan part...

"sudah lah jangan menangis lagi... kurasa cukup sampai di sini, mungkin di suatu saat nanti, kau temui cinta yang sejati"

best jak part tok...aku dah ulang2 dgr lagu tok dalam masa 15 min tok..aku nunggu part ya jak...hehehe...

oklah..ya jak...malas...huhu...

palak ku skit, denyut2 jak...kali cam nok dipadah kak kiki lam blog nya kali...cam ada jak simptom2 migrain aku tok...aku pun x tauk pahal...tekanan...tekanan....

cgek gik..aku tgh tunggu urg nunggah.. "a, ko mok ekot g jln??? juhlah kemas...."

esok ku nak balit UiTM...aku pelu fun!!! aku mok jalan2....aku mok lari kejap dari laptop ku..aku mok lari kjap dari lab yg sungguh damn itu!! sampai skrng x dpt2....

oklah...mupok lok...

-WALAU KIAN HANYA BERTEMAN, SERIBU KENANGAN, BAGIKU TERLALU INDAH..SETIAP DETIK BERSAMA....-

Wednesday, March 25, 2009

-Frustration Mode-

assalamualaikum all...

kjap gik nak pagi...

minggu tok aku rasa saat2 paling tertekan ku sem tok...

mula2 aku tertekan ngan lab ya...tp, tba2 xda mek org polah conection, Alhamdulillah...

tp, sbnrnya... pakey Tina ya lgik lah susah dari yg dijangka sbb mekorg x biasa makey...agak berbelit2 juaklah nak molah...

sampey nektok... aku msh lom dpt ngabis keja ya...still tergantung...molah ku binggong jak..

then....esok, Khamis...mek org ada quiz ece...nang "tek paw" lah... tba2 jak ada quiz...dah kacak2 dah plan aku nak ngabis lab report malam tok tek...tba2 jak tdik lect mekorg madah ada quiz esk...aku rasa esk ku x kan jwp apa2...NOKTAH.

aku nek tok nang dah bgong ngan lab report ya...n miera jenis sorang yg akan x kan dapat wat kje len klu satu2 kje tue x siap lagi...so. mcm mne??

n Jumaat ade Test 2....i got my Test 1 result tdi... 9/40... FRRRUUUSSSTTTT!!!! mmg aku x pat polah...aku ngakuk...markah tue setimpal ngan jwpn...tp, yg pling x best..im the lowest one...then, lect sambung mengajar...

sbb lect nie x kasik note, dgn ade nyer kecanggihan, ktorg amek video or pict gne henset.. tgh2 amek video tue, si IRWAN nie ley lak amek enset tue n amek video miera...

I HATE TO BE DISTURB WHEN I'M DOING SOMETHING N IN SERIUS MOOD....so, pleas dont disturb me...

mmg tdi, dah rase cam nak blah trus jek dr kelas...dahlah malu ngan sir...failed test...kne lak mcm tue...gler2 panas lah tdi...tunggu nak meletup jek...aku x ley la org kco mcm tue...panas gler...

mmg r aku nie jenis ske bergurau, gelak2...tp, smua tue ade mase n tempat nyer...

n aku malu gler2...sbb aku failed...sioottt!!!

Jumaat test 2, isnin anta lab report yg x tau dpt ker x resultnyer... n isnin gak ade presentation yg x buat ape2 pon lagi...n hari nie tmbh lagi satu assingment...to be submitted next 2 week...n next week...ade 3 test, 1 quiz....

n siyesly...MIERA DAH GIVE UP!!!!!

terfikir gak...
pegi kelas hari2...x penah miss g klas..dah 2 taon study UiTM, ade 2x xg kelas sbb sakit, sekali jek x g kelas sbb salah information....
buat assingment btol2...
buat tutorial semampu2nya....

tp...smua tue USELESSS!!! smua test aku failed....

so, sape2 yg bace blog nie...klu nak kasik kaunseling ckit ngan aku..sile kan...di alu-alukan...

seb bek r aku mengenang harapan my parent, my aunty, my uncle, my sibling, org2 yg tlong aku..membe2 aku hari nie yg dari tdi dok beri kata semangat....

klu x, mmg aku dah malas dah...dah tamo g kelas...aku btol2 FRUST+ GIVE UP+MALU+TENSION+STRESS!!!!!!!!!!!!!!!!

n for quiz esk pon, ape nak jadi, jadilah...maas nak amek pusing....

IM GIVE UP....sorry guysss....aku dah x mampu lagi dah...

IM GIVE UP 4 EVERYTHING.... everything!!! IM A LOSER!!!

Tuesday, March 24, 2009

-Bahagia nya aku...-

assalamualaikum all...

tdik dah padah selamat pagi nak..tok good evening gik.. (yerrdehh..mcm lah ada urg maca blog nya tek oh..ehek..)

just nak bercerita...betapa termakbullah doa ku pagi tdik...

nang lembut aty en Zul hari tok...msok kelas pun senyum jak nya...peehh...cair juak lah ku nangga senyum nya walaupon aty ku dup dap dup dap..nebes siot nak msok lab nya...dgr crita dr group lain..mcm2 jak di tyk nya... siap kenak sorang2 gik ya, salah connection, kenak *kebbbaaabbboooommmm* cdak...

tp...apa yg sure, cam last week juak, b4 msok kelas nya...rasa nak tetak ada juak ku nangga geng2 ku...mulut terkumat kamit jak baca doa...yeerrddeeehh..ada aty ku nak netak urang, sak jak aku sama juak..tp lam aty jaklah...tdik ku nangga flor pun cam baca doa juak..last week b4 msok nya megang "salib" di geruk nya...tdik x prasan lah aku...ada kali...penangan gler en zul tok..

msok2, aku dah letak beg kt rak dah..tba2 nya madah x pyh simpan siya, mbak jak terus ke meja...nya klaka2...molah gimik nya kejap...

then nya madah macam tok.. "kamu x payah wat lab, kamu just wat guna Tina n hantar report isnin depan"..yoohhh...rasa nak melompat dah aku tyme ya...

tp...lpas ya ku rasa nak ngempas dirik bila nya madah.. "procedurs semua saya x nak...nak sikit2 jek procedur, buat circuit, lpas tue apa yg kamu dpt..tue jek...discussion yg ade soalan ckit n conclusion x payah..." ney lah x rasa nak ngempas dirik...bersusah payah aku naip procedur ya sampey 3 page... adddoohh....x dipakey...sib bait lah taip..mun tulis tek?? alu terjun dari tingkat 3 aku...ehek..(inggar ku nanga tetak tok juak..kedak urg x ckp napas..hehe)

so....senang lah keja aku...

bah...mupok lok, nak molah Tina....

maka ini, habis lah sudah lab part 4 ku..EEE 240 sudah pon menutup bukunya...hhaaiiipp!!! blom lagik...tunngu lok...lpas anta report tok bruk lah fully finish!!!! chaiyo2... (^_^)

-HIDUP INI IBARAT YOYO..TIDAK MENENTU...JADI BERSEDIALAH MENGHADAPI APA JUA DUGAAN DAN RINTANGAN YANG MENANTI-

-Coretan Pagi-

assalamualaikum all...

~good morning...selamat pagi... (^_^)

~semoga hari ini kita sentiasa di dalam rahmatNya...dan dilindungi dari segala kejahatan..

~pestyme aku tulis entry seawal tok... hehehe... antap alu jak slalu bgun aher oh...

~just nak madah, ari tok mek org ada lab ngan EN ZUL lagik...so, wish me n FLOR luck ok...

"Ya Allah ya Tuhanku, kau murahkanlah rezeki ku, kau tabahkan lah hatiku menempuh apa jua dugaan yang Kau berikan dan padaMu jua ku bermohon, kau terangilah hati ku dan permudahkanlah segala urusan ku dalam menuntut ilmu..ya Allah, ya Tuhanku, permudahkan lah lab ku petang ini...amin"

~doa di awal pagi mbak takut glak ngan en zul tek...hehehe.. (^_^)

Sunday, March 22, 2009

-Unwell-matchbox 20-


-Baby, Miera n Saweng...Alyaa ambik gambar-

assalamualaikum all...

gler lame x dgr lagu entry nie kan?? miera ngah dgr GilaFm..the music madness/ the sound of madness... abg bull menkan lagu nie...best sioott.. nak donlod kjap lagi..ehek..

ok..mule2 sekali..miera nak tanye pendapat korang smua...which one is better??
1. makan menggunakan polisterine (btol ka ejaan) yg dikatakan akan efek sbb ade bhn chemichal
or
2. nasi di bungkus dalam kertas, lauk lak dalam plastik, satu lauk, satu plastik...
plastik lak, ditanam 100 tahun pon x kan lupus

sbb utama miera tanye soklan nie..dlu, dewan makan ktorg, klu tapaukan (bungkus) makanan, dier akan letak dalam bekas kaler putih tue, polisterine..lpas tue satu plastik, tuk letak polisterine...tp skrng, diorang dah tukar style, maybe klu x slp miera, lpas dak chemical engineering wat exhibition, diaorg gtau ttg chemical effect dari polisterine nie...so, skrng nie, dewan makan dah tukar gne nasik dibungkus dalam kertas, lauk2 diletak lam plastik, lpas tue segala mknn tue diletakkan lak didlm satu plastik yg agk bsr...jd, miera pon berfikir.. kedua2 kaedah nie membawa efek...tp, ape pendapat korang??? which one is better??? or u have another opinion??

-nie ler dinner miera malam Jumaat lpas-

ok..beralih lak ngan cite ujong minggu nie...miera blik umah malam jumaat tue kol 10... lpas tue, miera trus tdo...keesokan pagi nya, hari sabtu, awal2 lagi dah mangon, tp x wat ape2...men irc jek... sbb nick ^lurve_purple^ dah dpt, tp besok nak uninstall blik irc..next month msok blik..ehek...

lpas tue, dalam kul 11++, Anty call, tanye nak x temankan dier...kompom lah gua nak beb!! makan tue, sape tanak...so, Alem pon drop r Alyaa, Anty n Amiera (ehek..triple A) kt The Spring.. ktorg trus g makan...miera still nak makan cam last week nyer..Carbonara...tp, yg x bestnyer hari nie dier masak gne spaghetti...x sesedap gne fettucine...tp, x per..name pon makanan percuma...LANTAK ajaklah...ehek...miera minum jus carrot...agak "nyeluak" lah rasa nyawa...sbb carbonara dah cheesse ditambah lak ngan jus carrot yg ade susu...

Alyaa lak makan Cheesse Baked Rice With Chicken n Onion Ring + jus orange (ley gak jadi ilang wase "nyeluak" ku) , Anty lak makan Teppayaki ape ntah name... tp ade ikan salmon+tauge+nasi+teh cina.. not bad..sedappp...lpas tue, Anty bli lak sup...peeehhh!! sedap gler bile cili2 tue diletakkan kesemuanya dalam sup...terangkat!! ehek

lpas makan...jenjalan jeklah...n of course lah miera x bli ape2...duit pon tadak...mcm mne nak bli kan...huhu...Alyaa n Anty ade lah bli something, ape pon miera x tau..ehek..then ktorg blik umah...
-my carbonara spageti, RM 9.00-

-sup...yummy..-


-teppayaki, ikan salmon+nasik+tauge+teh cina n onion ring, RM 2.50 termasok skali lam pict..ehek-

-Cheese Baked Rice with Chicken, RM 9.00-

ptg tue lak, Miera ikut g amek Jaja...Jaja dah blik..yeeaaahhh!!! cuti seminggu jek pon..tp, ok gak lah kan..dah lme x jumpe dier...next week dier blik Perak lagi...huhu... tyme kat airport tue,ade kedai baru bukak...jual bear...bestt...agk murah lah...miera pon bli lah patong kucing kaler pepel...bkn tuk miera taw, tuk Alyaa....sbb murah, RM 19.90 jek...Alyaa bli kat Spring the same type, kecik ckit RM 20++.. almost 30 klu x slp..so, miera pon bli jeklah tuk dier..tp pling geram tgok...ptung meow.. yg gler besar... same tinggi ngan Harris.. just RM 77++ jek...x sampai hundred...gggrrr..naper lah besdey aku lame lagi..huhu..klu x, ley gak paw anty hari nie..(^_^)
sbb ade satu bear tue, bsr dari my bear, "comel"..x sampai 50 pon, dah lah lembut...huhu...nak beaarrr tuueee!!!

mlm lak, cam biase lah kan..skrng nie musim AF, tgok ler AF7 reramai... n konsert minggu nie..miera ske tgok persembahan Aishah (tacing gler dier bwk lagu Coba), Rubisa (feeling gler nyanyi lagu dingin) n miera stuju ngan juri2, hafiz n claudia best student konsert tue..

n hari nie....miera ade g kenduri, Majlis Tahlil Arwah kt umah my uncle...makan hol nenek bapak, so, Moyang aku lah kiranya..hehe...makn sedap2 belaka ptg nie..mee jawa+kuah sate, ketupat, lemang, kuih-muih, kuih jala+kari (mizah masak kari weng...) and ade lah lagi...lupe lak..hehe..

dan...hari nie gak miera berpeluang tuk berjumpa ngan sorang lagi new member of our family, Cinta Salma... kecik gler baby nie...sejemput jek...muke mmg cam Cina abis2... comeeeellll....nak baby lah mcm nie...bile lah agknyer eh umah ktorg nie nak ade baby sendiri, dah lame dok menumpang baby org jek.. (Saweng n Erol...sila jawap..ehek..Munik jgn ditanyak...kejeron nya kelak..wakakakaka)...

last skali...sampai sekarang miera on9.. irc... ok ler... sampai berjumpa lagi...daaa...take care..

~extra: PERANCANGAN TENTATIF THIS WEEK
isnin- balik UiTM petang sbb klas start kul 4
selasa-lab ngan en zul..tatott wooo...
rabu- bz ngan lab report en zul
khamis-study k EPO..
jumaat-test 2 EPO... (wish me luck)..
BALIITTT!!! yeeeaahhh

-KERINDUAN ITU MENGAJAR KITA ERTI KEIKHLASAN-

Friday, March 20, 2009

-What a meningfull talk-

assalamualaikum all....

miera baru jek sampai rumah lebey kurang dalam satu jam tdi...

malam tdi..lpas tulis entry, trus miera tdo..means dalam pkul 2 pg lah tdo...seb bek pagi tdi kelas start kul 10... ley gak lambat ckit mangon tdo..lpas subuh trus sambung tdo...zzZZZzzzz...

lpas kelas, sampai kul 12 tgh hari... miera nak g mamam, tp tyme tue gler ramai org kt dewan makan...dah patah balik hostel dah...tbe2 jumpe lak my rumet, dier pon nak g dm...so, ckp lah kt dier, klu rajin, amek la tuk miera skali... (peehh...kes junior buli senior...hehehe...(^_^)..seb bek r paan nie baik aty...x kesah pon miera mintak tlong blikan mknan ker ape ker...hehehe... )

lpas tue, ktorg mamam same... miera, paan, kak pekah n kak rika... diorang join msok blik ktorg..makan ramai... lauk miera hari nie sedap!!!...x tau lak ayam masak ape tue.. tp mmg sedap r...pestyme lak wasenyer dewan makan sediakan makann sesedap mcm tue.. ehek

lpas makan....miera trus tdo...zzzZZZZzzzzzzzzZZZZ.....lame gler r tdo..mmg nantok gler r... seminggu nie..mmg usaha sungguh2 lah wat lab report tue...minggu depan jumpe lagi ngan en zul... hamek ko..mesti x ckp tdo gak nanti...ngan test lagi hari jumaat...isk...

tadi kan...miera berkesempatan tuk menghadiri sebuah "talk" mengenai keusahawanan bersempena dgn minggu keusahawanan yg berlangsung 2 hari nie di UiTM Swak...

talk nie mmg gler2 best....siyesly doew....mmg betol2 best r..talk paling terbaik yg aku dgr dalam sem nie....

maybe sbb miera minat nak bukak business kut...ceramah nie tdi telah disampaikan oleh seorang pensyarah fakulti bussiness kut klu x slp...name dier Dr Abg Feizal b Abg Ibrahim...

org kuching gak..kampung no.6 kut..klu x pon kampung no.5.. bapak dier empunya Anis Katering n Pondok Anis... best woo...siyesly best (berape byk mau ulang la...) ceramah dier kasik tue..mmg x bosan...n walaupon mic rosak...dier ttp bersemangat...

blom pon dier start kasik cereamah...miera mmg gler2 salute dah ngan dier bile dpt tau dier amek degree, master n pHD dari 3 university berbeza n smuanya di Oversea...salute r ngan dier...

dier suke sgt wat lawak......mmg sakit perut r gelak ngan dier...

n...disebalik kegembiraan miera mendengar ceramah dier n menghayati pelakuan si penceramah....jauh di sudut hati miera...miera terkenangkan someone...

perlakuan, cara percakapan, mulut, pemakaian penceramah nie...exactly just like my late uncle, UCENG...

bile dier wat lawak tue...dier bercerita sal kelakuan dier tyme kecik2 dulu...dier bercakap..mule2 bm, pastu speaking..pastu dier gelak...care dier tiru perlakuan org....everything yang miera nampak pada penceramah tue malam nie....mmg mengingatkan miera gler2 kt arwah...

dammnn...i miss him so much...semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya...amin....

mcm2 tips yg miera dapat dari penceramah tue mlm nie... i try to practice it...sbb miera mmg btol2 berminat tuk bukak bussiness.... sbb miera x rase miera boley keje bwh arahn org lain...

n miera dah rancang nak wat ape cuti nanti...miera nak carik duit...yeaahhh!!! nak beli camera...

selain tue...penceramah tdi..byk gak r cite kegagalan dier yg byk kali dalam bussiness...dier ckp dlu dier penah kehilangan 300 000 dalam sekelip mate jek...

so, dalam business nie...kite kene bersiap sedia menghadapi sebarang kemungkinan... pelu kreatif, kene sentiasa berfikir, kene bertanggungjawab dgn smua kptsn yg kite buat, dgr setiap kritikan yg dtg dari our costumern kene yakin diri... (^_^)

|edited- mok juak share video tok, wpon x kacak, almaklumlah, side duduk pon x best, kamera henpon pun burok...so, bersabar jaklah ah...sbb apa di padahnya..mmg mendalam...|





*miera dah dapat balik ^lurve_purple^...yeaaahh...dah register dah...best2...


-DONT LET UR FAILURE BCOME AS A TABOO-

-Kerja Keras-

assalamualaikum all...

~n3 nie pendek jek sbb sy amatlah mengantuk!!!~

~just nak gtau... yg lab report kali nie telah berjaya membuatkan saya bekerja keras julung2 kalinya bagi sem nie...~

~lab report jek pon..mukan ade ape...tp x taulah...mmg sy berkerja dgn sekeras2nya...sanggup menggadaikan masa tidur dan rehat demi lab report nie...~

~tp...sbnrnyer...ade lagi test minggu depan and assingment yg akan di present next two week...tp smua tue ttp x ley watkan miera bekerja sekeras ini...~

~so, aku salute ngan EN ZUL yg membuatkan aku bekerja keras menyiapkan lab report nie yg bakal di hantar pagi nanti...~

~n...YeaaaHH!! kelas EPO cancel...so, just ada kelas pkul 10-12 jak esk...ptg ley tdo....malam ada talk...~

/*Special Thankz to ELLYNA yg byk tolong aku wat lab report tok...cayalah Lyna... sayang kamooo lebey...kohkohkoh....*/ <<< aplikasi C programming... kohkohkoh... (^_^)

-SETIAP KEJADIAN ADA HIKMAHNYA-

Tuesday, March 17, 2009

-^lurve_purple^ expired ka??-

assalamualaikum all...

ok..mule2 nak stoli sal lab tdi...Alhamdulillah....smuanyer berjalan dgn lancar...skrng nie ngah nak wat lab report jeklah...

hurrmm...smlm...miera dpt emel..dari poyonet... gtau yg nick ^lurve_purple^ akan expired...so, malam nie kelam kabut la carik Mirc.. nak identify nick nie kt Dalnet...kt tempat2 len, miera x kesah sgt...tp Dalnet nie pelu tuk di identify..namo lah nak ilangkan nick tue...syg woo...

skrng nie ngah mencuba...mcm ade prob jek..mule2 dier ckp yg nick tue kne tahan..klu nak release, pelu kasik password...dah kasik, dier ckp nick tue x register lak..aiyaaakkk!!! masalah2....

tbe2 ade abg nie...abg c70... dier berbaik hati mengatakan server Dalnet ngah ade problem...aiiyaaakkk....ngeng r.. ye ye jek aku wat mcm2...ehek...

so..hopefully...^lurve_purple^ x expired yer... (^_^)

-LOVE IS WHAT WE NEED IN LIFE-

Monday, March 16, 2009

-Hampir Disaman!!!!-


-katil ku..-


-pemandangan di depan pintu biltku-

assalamualaikum all...

1stly... nak wish HAPPY BIRTHDAY to Florence... my coursemate yg pling rapat ngan aku....dah tua dah nya lok...hokhok...

2ndly.... nak mintak r pendapat korang smua kan... berselerak sgt ker bilik ku??? yess... aku ngaku..bilik nie agk berselerak... sbb aku ngan paan, 2 2 bz ngan test n assingment beberapa minggu nie..mmg x brape ade sgt kt bilik..klu ade pon kt bilik, mmg dok bz wat assingment jek..and Jumaat tue miera ingt nak kemas2 kan ckit bilik...tp, spt yg diceritakan last entry..abg miera amek awal ler plak... so, terbantut la plak rancangan tue...

mesti ade yg tanye naper kan??? sbbnyer...tdi ade SPOTCHECK... ingtkan spotcheck barangan elektrik... so, ktorg ilek2 jeklah..sbb ktorg dah byr smua barangan elektrik ktorg... tp, upe2nyer... spotcheck kebersihan.. bilik ktorg hampir2 di saman tdi... xtaulah plak org tue ckp ape..sbb miera xder lam bilik...ade kelas... Paan jek ade kt bilik...dier gtau, akak tue ckp bilik ktorg berselerak...tp, dier gtau r akak tue ktorg bru blik dr beli brg, so, x sempat nak kemas2 kan bilik..men letak jek brg2...aiyyaaaakkk!! seb bek terlepas...n dgr jek nie..membuatkan Miera rase BERSALAH yg teramat...isk2...

*TOLONG COMMENT PICT NIE KEYH..
*PLEASE COMMENT THIS PICTURE... tq


hurrrmmm..last skali nak share my breakfast pagi tdi...lpas tue, plang kelas miera bli Laksa Sarawak...yyummmmmyyy.... (^_^)

-roti panggang+kentang+telur+bawang+nasik sejok-

oklah...mok tdo..esk kelas kol 8.15.. lpas ya lab kol 2...takuuttt wooo ngan Lab esk....ngan En ZUL....ya Allah ya Tuhanku...ko berikanlah kekuatan bagi ku tuk menjalani Lab bersama En Zul esk..amin....

-PLEASE THINK CAREFULLY B4 U DO SOMETHIN'-

Saturday, March 14, 2009

-Coretan dan Persahabatan-

"mengenali seseorang itu, kadangkala mmbuat kite ketawa (",),mgenali sseorg itu jg kdgkala mmbuat kita mengalirkan airmata (T_T)... sesungguhnya, mgenali sseorang itu mmpu mmbri kite sejuta rasa, mrh,sedih, gmbira, syg dn rindu..tp, sedarilh kite..mgenali sseorg itu sbenarnya adalh 1 Anugerah... biarpon hadirnya hnya seketika & Sekadar teman Sementara..brsyukurlh dgn khadiranye...kerna bragkali mlaluinya kite mgerti apa itu erti PERSAHABATAN"


assalamualaikum all...

entry kali nie...x tau lah ape nak d share....ape2 jek terlintas di kepala nie tyme tulis entry nie, tu lah kut yg nak d share... quote (btol ker ejaan??) di ats nie adalah hasil khazanah folder2 lame ku... mlm tue mucan sesgt, so, bkak2 ler folder2 lame n word2 yg sekian lame tersimpan x berusik....terjumpelah tue... klu x slp, quote nie di hantar oleh muhammad fitrie...kenalan ym..hueemmm..lame dah x chat ngan dier..dier cam namo layan sayep jek, so, sy diam2 jeklah...huhu...klu x slp gak...ayat2 nie di hantar tyme bru2 "putus" ngan Abby...

hurrrmm...bercerite psl Abby kan... i wonder why... naper lately slalu gler teringt kt dier??? huhu... klu bley namo pon teringt kat dier...tp.....knape mesti dier gk yg ade lam kepala ku lately??? x tau lah naper....uwaaaaaaaaaaaaa.... nak kate "i miss him" ego ku slalu menolak ttp atyku selalu mengiyakan.... tp...klu bley, namo lah kan...sbb dier sendiri dah swoh lupekan dier...

maybe..terkenangkan dier blik sbb dpt tau dier dah ade awekk...peeehh!! cayelah abg tinggi ku...
dlu...dier pnh janji...klu dier dah ade awek, dier kan gtau... x gtau pon abby nie... huhu... maybe ade yg tertanye2.. sape itoo Abby??? dlm entry lpas2 penah gak cite sal dier entry yg bertajuk Mirc Oh Mirc.. carik lah yer... tp nak mention lah ckit.. Abby nie my "ex-bestfriend" a.k.a my 11 month friend... x pernah lagi wasenyer... miera kwn ngan someone dalam mse 11 bln jek lpas tue dier mintak persahabatan ktorg dihentikan.. hurrmm....pelik kan?? sbb tue lah miera x kan lupekan Abby sampai bile2...sbb persahabatan ktorg unik... n he will olweyz b my fren.. sbb my prinsip is "sekali kenal n berkawan...sampai bile2 pon akan kawan..."

n skrng nie totally lost contact ngan Abby... last skali dier kuntek klu x slp, awal2 sem nie... dier tgo kt ym... ktorg borak2 jek..smbil wat2 x kenal each other.. tue kot Abby trus namo kuntek miera lagi dah..uhuk2...tp ape2 pon...miera doakan yg terbaik tuk Abby a.k.a abg tinggi ku... n miera doakan dier dpt psgn yg terbaik dan x kan lukakan aty dier lagi... sbb..luke aty abby nie amatlah lama dan ssh utk sembuh...n 4 me... awek dier skrng nie lah wanita pling bertuah sbb Abby terima dier... dlu, tyme ktorg kwn, gler ramai awek nak kat dier..smua dier reject... n penah gak dier berkata2 sebegini "I hate all girls termasuk awak" n dier penah gtau, dier namo kapel lagi sbb dier dah x caye ngan girl... sbb dlu dier penah kapel, then pompuan tue men2kan dier... so, miera berharap lah sesgt, gf dier lepas nie x ulang blik ex-gf dier penah wat kt dier dlu..kang trus dier xske ngan girl..dah kes berat dah tue...so, selamat berbahagia Abby...i will owez love u... (^_^)

end story of abby yer... nak cite ape lak eh?? hah!!! pasal kelas lak.... kelas hari selas, rabu..berjalan spt biasa...biase2 jek...xder ape2 pon yg best...hari Khamis lak...waahhh!!! nie part pling best...KELAS CANCELLED... the whole day...xder kelas...yeeaahhhh!!!! besttt woo...kelas cancel satu hari tue...mukan satu jek...tp..hari tue...gler2 lah penat..sbb kne wat assingment... dari pagi sampai malam dok mengadap assingment n lab report...gler lah...x penah aku rajin gler macam tue dok mengadap buke sepanjang hari...tdo pon tolak tepi dlu hari tue...waima kelas xder....Jumaat lak...kelas pkol 10 cancel....slalu jek kelas nie cancel..x tau lak naper sir slalu cancel kelas....ade lah kut hal dier..x sihat ker...ape ker...

hari Jumaat, ingtkan nak swoh erol my big bro amek lewat ckit...sbb nak kemas2 ckit bilik tue...gler bersepah lah...n wase2nyer..dah nak hujung sem nie, blom skali pon miera kemas or menyapu bilik tue...huhuh....dah call gtau amek lewat..pkul 4 ker kol 5 ker... n miera taulah style dak nie, klu ckp amek kul 4, kul 4.30 bru dier cbuk2 nak gerak dari rumah...so, means dalam 5.30-6 bru smpai UiTM, so, hbis jek kelas, miera lepak2 dlu kt kantin...hah!!!

dalam kelas Jumaat pagi tue...gler kecut lah..side epek gue...bile en Hasrul (yg sporting tyme Team Building dulu) tbe2 hangin sbb last week ramai yg x dtg kelas dier tanpe alasan...peehh...tbe2 dier jerit...mmg x kecut aku...terus lari g meja blkang....eeee....tatot....

ok2..sambung blik...tbe2 kan..abg miera ckp dier nak amek lpas solat Jumaat...mmg x kelam kabut kemas brg2... pkul 1 msh lepak bilik member lagi tue..ngah makan2...pkul 1.30 baby msg, gtau erol amek lpas solat Jumaat...tyme tue, stil gossip2 kt bilik member...baik pulak abg aku minggu nie..amek awal...slalu mintak ambik awal, dier dtg kol 4-5 ptg...so, taulah mcm mne style lpas nie...ckp dier amek lewat..nanti dier amek awal lah yer...(mun jak...) kohkohkoh....

mlm tue...gler2 awal tdo...x sedar2 sampai lah pagi tdi....so, pagi tdi bgun lah awal...hekhek...bgn pagi2...cuci baju yg x byk minggu nie...lpas tue...g jenjalan ngan Alem. Anty n Alyaa.....yeaaahhhaaaa!! lame gler dah x jenjalan hari Sabtu nie...lpas amek Alyaa tuisyen...ktorg g THE SPRING...ronda2 dalam tue...temankan anty shopping...n I bought "something" but not 4 me...sssshhhhh....

lpas tue g mamam kt food court...miera dah lame gler x makan "fettucine carbonara" nak pronoun mmg x reti..tyme beli tue, men tunjuk jek..ckp nak tue..kohkohkoh...


-nie ler ghupe mknn tue...tp nie amek dr tenet..bkn yg ai mkan tue-

rase dier...hurrmm...x sesedap dlu... dlu lagi sedap...skrng nie dah tukar chef n tukar owner...so, bhn2 dier pon agknyer dah di kurangkan... x brape nak berkrim lagi bercheesse sesgt...tp, ok lah..not bad..x se"tasteless" kt SCR..lpas tue, kne habis kan sup yg anty beli...peehhh~~~kenyang gler2 la.....lpas tue..cont lagi jenjalan....

balik umah. Danish n Nana ade lak kt umah...hekhek..men2 ngan danish jeklah... lpas tue... mak bwk g jenjalan lak..mule2 g stationary...lpas tue g bli keropok2 tuk bekalan tuk kt UiTM nanti...then temankan diorang g beli ubat kt farmasi...lpas tue...balik rumah...karoeke kjap...then..anty bwk lagi sekali g jenjalan jek..

g area Matang...lalu jek kedai Yukimi (klu x slp r name kedai tue), kedai sushi...anty ckp ler dier teringin nak makan sushi..tp x reti nak order n nak makan..just nak try jek...so, temankanlah dier beli sushi....


-nie ape ntah name dier...rm3.90-

-nie ler rupe display kt kedai tue..senang ckit nak pileh..-

n skrng nie...berlangsung nyer.. Akademi Fantasia 7....cam best jek..sore2 diorang pon mkin ok... (^_^)

-FRIENDSHIP IS A NOTE THAT WROTE IN UR HEART, CAN'T BE SEEN, CAN BE WRITE BUT WILL OWEZ THERE-

Tuesday, March 10, 2009

-Hujung minggu bersama SAWENG-


-mek 2 saweng sbnrnya nak ambik gmbr, tp harris ndah nyelit lok..dahlah muka mek 2 Saweng tang pelek2 jak ctok...tp muka harris ya kiut glak...hehehe-

assalamualaikum all....

ok2...entry kali nie nak wat sependek yg mungkin dan adalah menggunakan bahasa rojak.. bm+swak+bi (mun ada lah)....skrng nie, sy keseorgn di dalam bilik sbb my rumate ngah ade pertandingan badminton..malas lak wasenyer nak g nenok dier men...assingment byk woo... (tp nyempat juak nulis blog..hokhok)

hari Sabtu lpas, habis jek team building, miera pon ilek2 jek kt bilik kjap...mulenyer ingtkan nak wat lab report..tp tibe2 lak ley tertido... (alasan jek tibe2 tue...wakakakakaka)...actually, dah gtau ngan org2 kt rumah nak balik kul 4 n mintak diorang jemput...tp...x tau la plak hari tue my kazen besdey, so...diorang dtg lewat... Alem, Alyaa n Anty amek kol 5 lebey mcm tue lah....singgah g The Spring kjap.... temankan Anty bli selipar... n sayep pon ape lagi..ameklah peluang keemasan ini membeli satu beg body glove...kaler itam n putih... dah sampai kt kaunter tyme nak byr tue, anty pon berkata2

Anty: Pahal beli beg lagik? nakkah ri ya anty dah berik ktk beg kaler purple?

Amiera : beg ya dah rupa "bertekang" glak.. dah berkali2 kmk cuci, masih juak nampak kotor..dah x pat di selamat lagik upanya...

Anty: aihh...anta lah laundary, 4 inggit jak nyuci beg bah..Alyaa riya anta siya...

Amiera: Yakah?? kenak x padah awal2...

(sambil molah muka nyesal...nakkah terbang giya ajak duit 50 ingit ku...dahlah nang sememangnya ai tok x berduit lagik knek tok..apa ley buat, dah sampey rah kaunter pun, dah kompom nak byr, bruk nya madah..aiiiyaaakkkk..)

harap2 lah lepas tok, Anty tek bermurah aty merik duit 50 inggit sambil berkata lagik "Nah A, duit tok k nganti duit ko meli beg riya..." waahhh...aminnn...(amin2...ktorg x ngamin siya?..hokhokhok)

sampey jak di rumah, smua gik kekepakkan kak katering pagi tdik..x sure lak katering kt mne... neway..rumah mcm happening jek...sbb my brother....SAWENG, ada di rumah...cuti.. tue pon 3 hari jek...n tgok jek Saweng, pencetus tetakku ada di rumah...sekian lamak dah x tgok dak sorang nie...wowowwww...saweng mkin MONTEL...hahahaha...Welcome to da club lah Weng...wakakakakaka.. :p Pehin Seri Saweng tok...wakakakakaka....

mlm tue, mmg gler2 lah peng...bateri mmg kong habis r...landing jek ats katil...zzZZZzzzZZZzzz trus, ngan sluar yg lengkap bertali pinggang aku tdo...mmg penat gler2 lh kut...kepala pon mula terasa sakit..maybe sbb berpanas tyme team building pagi tue kut...

Hari Ahad memunculkan diri...hari nie...ade 2 Katering... tempat katering tue same jek actually cume satu rumah depan, satu rumah blakang...pagi tue ade majlis pertunangan my 2nd kazen or "peduak" kata urg2 tua... Kak Intan bertunang hari tok...ngan x tauk juak sapa nama laki ya...tp org semenanjung lah...tang best jak upa dak rombongan urg laki ngembak hantaran dari Hotel Dormani berjalan kaki ke rumah urg ompuan rah dbah jambatan bintangor ya..x lah jauh glak, tp berasa juak eh..berjalan kaki tgh2 pns ya...

tyme Majlis tunang kak Intan tok berlangsung, adalah acara "berjikir"..sbb dak rumah tok x mok urg lain berjikir, alu lah nya nyuroh dak bapak ngan adik beradik nya berjikir...kira Awang Ahmad's Jikir club lah tok...paduhal tek, cdak tok tek dah practice di rumah mek org malam jemat ya tek...x lah aku tauk kan kesahnya....tp hari tok, adalah nyelit sorang Ahli Jiker import dari Bintulu...hahahahaha...pestyme Saweng join Grup Jiker tok...alu cokot nya ngan bunga telor nya...mak mintak, x mok nya berik....hahahahahahaha.....

kmk org di rumah ya mpey dalam lebey kurang kol 1 ptg lah kali...sampey jak kt umah...aku tdo lagik...x tauk lah pahal...palak ku sakit glak2...tensen kali nak?? entah lah...yg sure sampey berkali2 juak lah aku bgn ptg ya lpas ya gurin balit...sakit eh palak....alu lah x nolong urg berbasuh n molah persiapan k katering majlis tahlil hari ke 20 laki Su Mas lah aku ptg ya....

malam ya cam biasa lah...aku tinggal sorang2 di rumah...ngan palak ku yg gla2 sakit ya...aku telah di suruh untuk mencuci pakaian...isk2...sbbnya time tue aku ngah cuci pakaian seminggu dari UiTM, trus dilambakkan pakaian seminggu seisi rumah... 4x spin gaklah...ilek lah..bkn cuci gne tgn pon, kai mesin...lpas tue, kne cuci pinggan mangkuk, besen2 yg telah digunakan tuk menyediakan bhn masakan tuk mlm tue....

Isnin lak mengambil alih tempat Ahad....hari nie, Saweng akan balik semula ke Bintulu pada sblh malam nyer...huhu..skjp kan?? kesian dier...datang2..trus jumpe ktorg bz ngan katering2...pagi tue...ktorg glah breakfast together2 (jgn ndak makey bhsa omputeh tek oii..), eh lpe lak nak gtau...hari nie cuti Maulidur Rasul a.k.a Maulud Nabi.... ade gak r perarakan yg diadakan di kampung tp ktorg datang lambat r plak..so, x sempat r nak nenok....huhuhu

tyme ktorg dah ready nak gerak tue, Mohd Harris nie call lah mak, ckp dier nak tinggal kt umah ktog ptg karang, trus mak gtau nak amek dier tyme tue jgak...bwk dier g jenjalan...dier pon trus r siap...ktorg sampai jek..dier dah ready dpn umah...hehehe..x sbr nak jumpe Saweng r tue...msok jek Harris...hurrmm....means...redio live ktorg dah on....dier bercakp mmg x henti2...mcm2 dier ckp...gler comel la bdak tue...mulut ceredit glak...geram aku...eeee...dah lah pipi kin montel...pagi tue 3 tempat ktorng pegi carik tempat untk bekpes...last2 ktorng g J&J Corner kt Tabuan.....Harris pon order lah Roti Kosong....tp..x taulah plak..maybe waiter tue x gtau kut...lame gaklah dier tunggu sampai smua makanan ktorg dah hbis bru roti dier sampai...

dahlah dalam kete tue dier dah ckp mcm nie..

Harris: dah berbunyi2 jak perut kamek tok eh..

Pak Awang: kenak perut ktk berbunyi??

Harris: mun perut bernunyi, retinya lapar lah....

hahahaha...comel x harris nie?? hekhekhek..sbb dah lme tunggu order dier pon berkata2 lagi..

Harris: Lamak na juak roti canai kamek tok...mun lamak glak, cancelled jak...cancelled..cancelled...lamak glak kmk tunggu...

hahahahaha..comel sioott harris nie...geram aku....tp habis gaklah roti canai dier hari tue...x sempat nak paw ckit..wakakakaka...lpas makan tue, Saweng tanye nak g mane...Harris nie pon menjawab.. "Kamek nak pegi Hock Lee...kmk nak main tembak2 bang weng.." tp Saweng ckp lak yg ktorng nak g men boling tp ktorng kene balik dlu sbb nak tukar kasut...mmg x henti2 mulut Harris ckp ktorg nak g men boling..hehehehe...kesudahannyer, x pegi pon...sbb ade relative meninggal...n Saweng pon dah nak blik kul 7 tue...eh, lpe lak nak gtau...Harris nie kasik name bru kt Saweng..dier panggil.. "AbangBangWeng" ehek

b4 blik umah tue, Saweng sinngah satok kjap..bli ikan terubok tuk ole2 org2 Bintulu...n ktorg tunggu lam kete jek..sempat gak r snap2 pict...gne henset jek ok...

-cute x harris??? yg sblh Harris ya x pyh lah nak komen..wakakakaka-


sampai kt umah, ape lagi?? cuti2 mcm nie...karoeke lah...hbis satu disc ktorg karaoke..dah penat dgr lagu Melayu, nyanyi lak lagu Iban..kohkohkoh..layan gak tue...nak lepaskan tensen kan..menjerit....jek kejenyer...

n ptg tue..g anta Saweng blik...anta dier kt termninal bas jek...huhu...kjap jek dier dtg kali nie...xpa2..kelak dtg lagik weng oh...(^_^)

-pahal mata ku giya oh?? neway..pict of me-

-LIFE IS LIKE A DRAWING WITHOUT ERASER...-

Monday, March 9, 2009

-EES TEAM BUILDING-

assalamualaikum all....

nie nak wat entry lam bm lak lah... sbb ai tau, byk my follower nie bkn nyer swakian...so, ade yg x paham bile entry lam bhse swak..peace all!!! hehehehe....

hari Sabtu lepas berlangsung lah EES Team Building....sem nie...yg handle team building is Part 2... bessttt siiooott...kohkohkoh...have fun sepanjang aktiviti...fun ker?? boley lah..x penat sgt....yeker??? penat lah gak sbnrnyer...hokhokhok....

sememangnya..team building nie adalah satu aktiviti wajib bagi fakulti kami...setiap sem mesti ade team building nie...cume sem2 kebalakangan nie sambutan semakin menggalakkan...ingt lagi waktu ktorg part 1 dlu, ktorg jek yg join n x sampai 10 org part 2...senior2 len...x nampak sorang pon...huhuhu....waktu ktorg part 2 lak, ktorng lak yg kne handle team building nie...mule2 ktorg ingt yg join pon mcm ktorg dlu lah kan...just bdak2 part 1 n kakak2 part 3 disamping 2 3 org abg part 3...tibe2 lak boley jdi ramai....tp ktorg handle dlu adelah senior yg x puas aty sbb dierorg ckp ktorg wat aktiviti yg terok...padahal, waktu ktorg part 1 dlu, lagi terok ktorg kene...x kesahlah waktu tue...yg penting...mmg best...smua studeng EE bley berkumpul bersama2 dan membentuk sebuah pasukan...itulah misi dan visi team building nie diadakan...since dari dlu, klu team building...akan berlangsung nyer Explorace...kene buat mcm2 cabaran yg boley mengajar ktorg tuk membuat satu pasukan yg bersatu padu dan hormat menghormati ant satu sama lain....

tp...sem nie...diorang namo buat explorace diorang ckp ramai yg x ske...ye eh?? xtaulah...tp klu explorace mmg memenatkan....n klu dier wat explorace...means...3x dah miera join explorace in this sem jek...tp...alhamdulillah...diorang x wat explorace, ktorg men bdk2 jek...just 4 fun sahaje....

klu diikutkan notis yg diorng tampal, aktiviti bermula pada pkul 7 pgi....so. lpas subuh pagi tue..miera pon siap2 dah...tp lewat ckitlah...kol 7.05 bru hbis mandi...nak siap2 lagi...tp jenguk2 lah gak kt tingkap...xder sape2 pon jln waktu tue...so. ilek2 jek....msg ngan umie, umie bru bgn tdo...hahahahaha....diorang dah plan gerak kul 8...dalam pkul 8 lebey baru ktorg gerak...sampai jek kt padang tue..x ramai lagi yg datang...inilah masalah utama dak2 ee nie...g kelas pon lambat...huhu...sampai mengamok lect, bru nak ubah sikap...hokhokhokhok...tp...yg sure, AJK pon bru sampai time tue...hehehe....tue lah kut mslhnyer...masa terlalu awal...slalu nyer aktiviti akan start kul 8, tp diorang plan kul 7 plak...n for sure...ramai yg pegi ngan muka baru bgn tido...eeee...mucuk2...x mandi...hekhekekhek...

aturcara ktorg pagi tue bermula ngan acara membaca doa..lpas tue acara memanaskan badan ckit....n ktorg pon dibahagikan dalam satu kumpulan...n mistake diorang is...x adekan sesi suai kenal dalam satu kump...so, miera x tau name2 ahli kumpulan miera...cume knal muke sahaje...yg part 5, snior ktorg tue kenallah...dak part 1 n part 3 miera x kenal sgt...tau muke jek..name...x tau...huhuhuhuhu.....

game yg 1st skali is...."perut belon"...bukan belon bhse swak ok..yg membawa maksud kapal terbang...tp balloon......belon tue ditiup dan diletakkan di perut...n ktorg kne bwak belon tue sampai ke penghujung garisan..setiap ahli kumpulan dikehendaki berjalan dalam satu garis lurus dan belon tue ditahan menggunakan blakang kwn didepan...hokhok..mau x sengsara..x ley pegang kawan dpn n x ley pegang belon...hohohohohoh....

game 2nd is...errrm...ape eh?? lupe lah....hurrrmmm..x kesahlah...ape2 pon...hari tue...padang mmg "licak" ape eh dalam bm?? becak kut...mmg ktorg dah mcm kerbau dah..kasut, selipar smua penuh ngan tanah2 basah...eh..ape2 jeklah bhse aku nie..(harap2 lah korang ley imagine yer...) dahlah byk gler lintah...mmg wat team building ngan lintah + anak katak ler gamaknyer....

game ape gak ktorg men hari tue eh??? aiyaaakk...lupe lah...hurrmm...ktorg ade men game passing2 air lam baldi menggunakan tapak tgn..sampai kt hujung, kne isi lam botol...hah!! game nie ramai gler yg men tipu...padang pon basah kan...mmg amek kesempatan..amek air tnh tue, letak lam botol...kohkohkoh..seb bek kump ktorg skema...ktorg x wat pon....miakakakaka....bersih jek air kumpulan ktorg...kumpulan len air kaler itam ler (gne news paper tuk serap air), berpasir ler, bertanah ler...mcm2 r...kohkohkohkoh...yg penting...enjoyyyy siooottt!!!!

hah...sebut pasal news paper...hah!! baru ingt... 2nd game ktorg ialah...ktorg diberi kotak n news paper + stapler.... ktorg disuroh mereka ape2 jek dari kotak n news paper tue..mcm2 lah yg timbul..ade baju robot lah, baju pahlawan lah...bangunan lah..mcm2 lah..kumpulan ktorg senang jek..wat kepala singa...tuk wat tarian singa...kohkohkohkoh..n yg plin lawak..satu kumpulan tue wat robot actually...kotak tue, diletakkan di blakang, kt dua2 belah kiri n kanan lak diletakkan senjata...lebey kurang cam pedang lah... tp..si model nie lak, boley lak wat benda lain...dier watkan kotak tue jd penyembur baja...dier jalan sekeliling padang tue, wat ala2..dier ngah sembur baja..mmg riuh r ktorg time tue...dok gelak ngan si syafiq nie..muke dier slumber badak jek..hahahahaha...

lpas tue ktorg ade aktiviti bawak bola menggunakan tali...bola tue diletakkan di atas kon yg kecik...lpas tue...sekeliling kon tue..ade tali.... ktorg kne pegang hujung tali tue n bwk bola tue sampai ke garisan penamat....klu jatuh, kne lak ulang dari mula blik...mmg ktorg byk kali jatuh..redha jeklah...kump ktog mmg x best...kohkohkoh...n miera the only muslim dalam tue..i gueesss so lah...x mesra langsung ngan ahli kump tue..klu ade break jek, miera lari ke kump len..lepak2 ngan diorg...kohkohkoh...nak berckp ngan ahli kump sendiri pon diorang wat x lyn..bek saye bwak diri jek...

ape eh lagi acara?? errm..hah satu lagi...ktorg kne passing2 belon yg diisi ngan air menggunakan news paper...best woo...mencabar gler...dapat jek belon..kne bwk lari msokkan dalam baldi kt hujung padang....lpas tue. passing2 x ley men letak jek..kne baling ckit..ckit pon x per...tp..seb bek kump ktorg menang..best2...dapat hadiah woo...ssssshhh!!!! ehem2...

lpas tue, ade aktiviti individu...aktiviti musical ball...penah dgr musical chair x??? mesti pernah kan?? yg men rebut2 kerusi bile music stop...tp kali nie..bdak2 laki nie kne men rebut2 bola...mmg gler gempak lah..dah mcm men ragbi dah..tau2 jeklah dak2 laki nie...kan lasak, lak tue mmg otak menipu smuanyer...wakakakaka...lawak gler tau...bola tue lak mmg diletakkan di tgh2 padang yg sememangnya becak sesgt...habis kotor smuanyer..tp lawak gaklah nenok diorang, sampai bergomol2 kt tgh padang tue berebut bola..almaklumlah...diorang nie ade yg men tipu, amek 2 bola sekali gus...gler lawak lah time tue...n pemenang bagi aktiviti tue is Abg Irshad..wakil part 6 yg hadir pada hari tue..the only 1 kut..yg len2 tue ramai yg bz sbb skrng nie ngah bz ngan tounament inter fact...cayalah abg MPP..hehehe

n last skali aktiviti ktorg hari tue is...dodge ball...ape itu dodge ball?? klu biase nyer dodge ball nie org men baling2 bola, sape yg kne, dier out or klu x kne, bola yg dibaling tue boley digunakan tuk membaling org len...tp...ktorng nie...gne belon yg berisi air...hah!! aktiviti nie lah pling enjoy....sbb lect ktorg pon join skali...setiap sorang akan dapat satu belon yg berisi air...ape lagi?? mmg mencari mangsa semuanya...n miera kenekan Umi...lpas tue..ape lagi..mengamok la si Irwan tacing tue...mmg miera pon basah ler kne baling ngan belon tue...tp..bkn stakat belon taw diorang knekan..ngan air2 lam botol pon diorang basah kan miera....kohkohkohkoh...n seperti ktorg sedia maklum..student2 EE nie mmg ske men air..so, ktorg dah siap2 pkai baju gelap.. (^_^)

for sure...mmg smua kebasahan hari tue...yg injured, smua kne...AJK2...smua kene..happening gler lah..mule2 tue aktiviti nie spttnyer ade pemenang..tp, last2 AJK ckp, aktiviti nie just 4 fun...
n dodge ball nie adelah aktiviti terakhir...lpas tue...MAKAN.....ktorg disediakan ngan bi hun goreng..sedap woo...layan jek mkn...n b4 mkn nie, IRWAN TACING telah injured, kaki dier terlanggar batu n membuatkan kuku jari kaki dier tercabut sepenuhnya..eee...tgok darah jek dah wat aku seram sejok...huhu..kesian dier..tp still gak nak control macho dpn Umie..x sakit pon...hahahahaha...padahal muke cam dah nak nanes tue..depan awek kan, kne lah control...wakakakakaka..

lpas makan..aktiviti last skali..penyampaian hadiah....part yg pling happening hari nie...kenape??? sbb time majlis penyampaian hadiah nie..diorang kne kan lecturer lak...seb bek r EN HASRUL HAFIZ nie mmg sporting orangnyer...tq sir...mule2 yg dapat hadiah is presiden EES, ASRI yg dah mmg gler kotor baju dier ngan lumpur n APRIZAL...mmg saje2 lah nak pelok sir tyme tue....mmg gelak besar ktorg nenok en hafizz tue elak diorang, diorang lak, mkn lah saje2 nak plok sir...dah basah ckit sir..lpas amek pict, diorang chow, sir wat2 cipak montot diorang..hahahaha...sporting kan lect ktorg?? saaayyaannnggg...lect2 ee....

time tue jek ktorg dah riuh dah...lpas tue, the only our abg senior yg attend hari tue amek hadiah....yg nie lagi dahsyat dier wat kat sir..dah lah dier kotor lpas men "musical Ball", amek jek hadiah, dier pelok sir, lpas tue, dier gesel2 kan kaki dier kt kaki sir....hahahahaha..mmg dah kotor sir...n plak tue, kump diorang nie byk kali menang lam aktiviti...mmg byk kali lah Irshad nie g amek hadiah, 2nd time dier amek, dah siap2 bwk botol air dah.tyme amek pict tue, slumber badak jek dier simbah air kt kepala sir...sir hasrul nie muke slumber jek..ttp mantain senyum.. (^_^)

ktorg mmg dah gelak gler2 dah time tue...n ktorg jerit kt abg Irshad nie..."Cornfirm r ko nie part 7, x grad punye ko sem nie..." hahahaha...hopefully x lah yer...smoaga dier berjaya dgn cemerlang nyer.....n soorryyyy ler kat sir, yg penting kite enjoy sentiasa.....(^_^)

-GO!! GO!! EES....CAYALAH EES...-

Friday, March 6, 2009

-PEMBULAK NA JUAK EH-

assalamualaikum all.....selamat hari Jumaat n selamat menunaikan solat sunat jemat kpd kaum Adam yg beragama Islam yg merdeka dan sudah baligh.. (yg blom baligh pun digalakkan..). ucapan ya sbnrnya ditulis memandangkan knek tok jak menunjukkan pkul 12.33. cdak dah ready2 n ada yg dah sampey pun kt mesjid...

hah...memandangkan hari tok hari Jemat, pagi tdik tyme nak g kelas, x semena-mena aku tiba2 teringat ngan sekolah menengah kesayangan ku... SMK PETRA JAYA, kuching, Sarawak... pahal tiba2 aku teringat oh?? sebab hari tok ari jemat...hokhokhok... sbb nya...I MISS SMK PJ..suasana hari Jumaat nya paling best... kenak ku pdh best?? 1st, skolah mpey kol 11.45 jak slalu mpey kol 2 ptg, 2nd, kelas x byk n 30 min jak...tp...hari jemat lah pling slalu aku ponteng sekolah, mun mak nanyak. padah lah x da blaja glak bah mak, kmk ada kelas Bi, Kimia ngan Est jak...tok dialog tyme form 5 lah... form 4 ku x ingt...mun x salah, lebey kurang juak lah...eh... form 4 jarang kit ku ponteng...ada certain2 hari jak ku ponteng...tp form 5 nak komplot lah mek org tok bercuti..geng2 mekorg cuti hari selasa @ isnin, rabu n jemat.. hari2 yg wajib salah seorang dari kump mekorg x kan turun...sbb hari2 tok x da kelas add met..bio ada,tp tyme form 5 cegu bibby beranak bah...so, nya cuti n xda glak cegu ganti...ilek jak lah mek org...bgus mek org x pyh trun oh...hohohohohoh...mun g skolah pun mek org molah iklan bergerak cgek skolah pj ya..mun x pun nyuroh dak jaki n ijan g upwell meli waffle or g kubah ria meli dak pau lah, apam balik lah..isk2...macam2 jak kelas mek org dolok...maka the best kelas ah..hahahaha... kenangan terindah ya......bestttt....rindu ngan keadaan ya..

eh..jauh da jak di krepak ku lok...tp...yalah part pling best lam idupku...igt gik time form 4 nenek ku ninggal... nang down glak2 lah tyme ya...3 bln pasya abuk (nenek laki) ku gik ninggal...mkin lah aku down...tp dak mbiak2 gila toklah molah aku happy blit...love u all.....tp...bila uncle ku ninggal lpasku form 5, mek org dah x da bersama lagik...smua dah g bljar jauh2...aku dah sunyik blit dah....sbb ya lah aku start pandey melayan Mirc n org2 dalam ya yg ada kedak...hurrmmm....susah mok padah.. bukan semua lah OK...Segelintir jak...

eh2....blit gik ngan cita asal...mun dolok2...time ku form 1 n 2..sekolah PJ gik msh ada Sekolah Petang...so, dptlah ilek2...kelas start aher bah..kol 2...hah...time tok lah...hari Jumaat merupakan hari pling x disuka oleh dak pengetua PJ, pk1, pkhem n cegu2 serta org2 di kwsn sekolah PJ ya..rasanya...org2 di Kuching nang tauk glak lah ngan nama sekolah PJ tok..mun jaik2 smua skolah mek org...waima dalam news kluar padah ada kes rogol kt sebuah sekolah di kwsn petrajaya...kompom urg akan madah camtok.."SEKOLAH PJ LAH YA..ney da lain.." nak pling kesian lah pengetua skolah mek org...hari2 jwb call..."CEGU, NEMBIAK SEKOLAH KTK TOK EH...PONTENG DI KWSN KMK ORG, NGISAP ROKOK, NGISAP GAM..MABOK.." sak jak badge di pakey mbiak ya skolah lain...isk2....eran da jak aku...sekolah pj tok nang nama nya jaik lah...isk2...kira urg dgr nama nembiak sekolah PJ, mesti urg pandang serong lah....hohoho...hurrmm...hari JUMAAT toklah tiap2 minggu..nang kompom lah...akan ada kes nembiak kelayie...kelayie ngan nembiak sekolah STAR, org luar masok kelayie ngan nembiak..beramok mbak parang. pkey helmet, key kayu...mcm2 lah....

ya time form 1, 2...bila dah skolah mek org full pagi...saye suke hari jumaat sbb CIKGU-CIKGU LELAKI AKAN MEMAKAI BAJU MELAYU LENGKAP BERSAMPIN DAN SONGKOK...xdalah smua cikgu.. 2 3 org lah...tp smart doew....lagik2 cikgu Awang Musadat...nang smart lah cikgu tok..baju telok belanga, topi n kain sabok 2 jari...mun urg mlaya kali alu madah nak g nikah...cdaknya bca nikah gik x sesmart mcm ya....sbb toklah aku teringt ngan sekolah ku pagi tdik...sbb di UITM tok nang susahlah nak nangar org makey baju Melayu complete...mun ada pun baju Melayu ngan seluar jeans...x smart alu jak...toklah nyuroh ku terkenang kuat glak ngan abgku...SAWENG...mun nya tok ngesep ngan baju telok belanga nya ya...adddoohhhh!!! kalah ustaz merik ceramah...mun dapat..aku nak carik lah laki nok pakey smart2 mcm tok...insyaAllah...aminn.... mun x pat pun, sroh juak nya msok kelas smart bersama Saweng...hekhek...

dalam panjang2 entry ku kali tok nak...sbb aku nulis tdik eh cgek jak...pasal bju melayu ya..hehe...suka molah pjg2...waima aku x pandey glak naip..kohkohkoh...al maklumlah..dolok time skolah...aku penah molah karangan 8 page panjangnya...nang abis lah pen aku...maka cegu mintak 2 page jak...apa segal ku kenak bulak kwn ku ya..aku x dtg sekolah bah, ku nanyak nya cegu mok brapa page, nya padah 4 page dpn blakang...maka jak 2 page depan blakang...adoohh..nang benar2 lah aku molah karangan ya...abis smua benda ku enjen ku...hahahaha...

errmm..cita sal kelas gik...ari selasa ya tek mek org test...ada lah juak ku nyawab soalan..x dalah kosong glak..cuma aku terlajak kata jak ngan sir pagi ya...sorry SIR MAT...kmk x sengaja...bila nya madah, time final polah lah benar2, time test ktkorg main2 pun x pa, mbak toyol pun bley...aku pun nanyak lah blit, bley mbak toyoL??? alu nya jwb gtok.."mun awak mok jumpa saya 4 sem, mbak lah toyol...saya sumpah awak"...adoohhh....aku main2 jak mula2 ya...camney tok oh?? xkan lah aku nak agknya alu madah...sir, kmk main2 jak riya...adddohh....ku dalam dilema ku...uwaaaaaaaaaaaaaaa....suka na jak aku tok carik pasal ngan urg eh...nakkah dah timbol balit kes aku kdak lpas2....sak ati na jak aku tok eh....kakya dirik pun nyesal...kompom ramey urg sak ati ngan aku oh??? huhu..i am who i am...

hari tok tek supposely ada kelas ngan en mat...tp tba2 nya cancel kelas, x tauk pahal...nak pling lawak lah nya call sarah, "Sarah Ainaa....tahniah...anda telah terpilih memasuki AF7"..hehe..lect mek org tok nang suka berguro tp nya kadang2 sinis lah... (^_^).. yg pling ku suka ngan lect tok, mun nya ngajar, byk gler unsur2 saspen diterap nya...wpon mek org just blajar camney nak calculate value dalam circuit or linear system...mcm2 jak di cerita nya...tgh2 nya bercerita ya nak, nya akan stop..alu nya madah gtok.."eh, byk na jak cita bebulak saya tok oh..ok2..sambong2" camya lah dialog slalunya....

disebabkan kelas mek org abis awal...kol 10 dah abis, mek org lepak lah kt kantin..n supposely, aku balit hari tok...tp esok ada aktiviti EES, aku terpaksa membatalkan jadual balit ke rumah ke n diposponed ke esk ptg...huhu..dahlah mak ada katering hari tok, esk n lusak...adddoohh...huhu....tyme lepak2 ya...terkeluar la cita ttg seorg insan tok....alu aku pun mendengar nya dgn aty yg panas membara...tp...aku nyesal lah juak...tiba2 aku pandey ngangkt dirik ndah tdik..maksud aku, aku bermegah tdik bah...aku dah panas glak bah...dah ku klakar ya bruk lah aku prasan yg aku dah terkelakar dgn kuat n ayat2 yg aku kuarkan adalah bertujuan untuk memgahkan dirik...huhu...aku nak msg lah Faris pdh sorry...huhu....jaik na jak aku tok oh..bak kata bapak ku..kau ya dahlah muka jaik, perangey jaik juak....hurrmmm x kesahlah..yg penting... i am who i am... and now im trying to change myself....

so, lpas tok..aku ada mission aku pun...aku mok mula menyiasat something yg bkan hal aku...n bak kata Irwan...miera busybody...x pa...just mok menambahkan drama lam idup aku tok bah...just k kenang2 kelak juga jd pedoman idupku.... aku tok pun bknnnya matang lagik..wpon rumah ku dkt ngan area matang jaya....

addddoohhh.....deconexion pandey limited or no connectivity indah...camney la aku nak post tok....huhu..simpan jaklah hoh...(^_^)

-SANJUNGILAH BUDAYA KITA SENDIRI.... DAN JAGALAH KEBANGGAAN KITA SUPAYA TAK LUPUT DEK ZAMAN-

*peribahasa pun aku dah lupak...gney nak nasihat org ya...huhu...

Sunday, March 1, 2009

-BESDEY MOHD HARRIS-

-cake besdey Harris...alu nya nanyak mak nya, "mak, brapa kali kmk besdey? tok ada otomen 4, ney otomen 3 mak? kelak kmk besdey lagik, pakey cake otomen 3 gik, gik byk otomen x da tok" lebey kurang giyalah kali bunyi nya-

assalamualaikum all.....

hari ini hari Ahad, semalam hari Sabtu... hari ini adalah permulaan hari bagi Bulan Mac 2009. dan semalam adalah penghujung bagi bulan 2....semalam juga merupakan hari untuk kami sekeluarga meraikan Hari Jadi Mohd Harris yang ke 4 tahun.... 4 tahun lah.....

MOHD HARRIS tok kesayangan n pengarang jantung byk urg....Mohd Harris merupakan putera tunggal kesygan Su Jaen n Su Nani, putera tambahan Mak Yah n Pak Awang serta cucu kesygan Nek On.... juga merupakan periuh utama rumah mek org...sbb mulutnya yang ceredit ya...anak buah kesygn cik wen, udak rela, pak gan n mak gan nya.....x lupak juak anjang nor nya di Sibu, nek bujang nya...smua lah family2 nya di Sibu... mun nya balit Sibu, rasa2nya nak kompom riuh lah cdak ngan olah nya, ngan kekambohannya, ngan ceredit nya... disebabkan keceredittan mulutnya yalah nyuruh ku geram glak ngannya tok....muka nya pun lebeh glak2...eeee....geraaaammm na jak ngan Harris tok eh.....

so, di debah tok, nak share lah ngan semua pict2 yg sempat di snap marek.... pict2 tok special nya ditujukan kepada Jaja yg ada di Tronoh, Perak (UTP) n Saweng di Bintulu... silalah tanggar muka pengarang jantung ktk 2 tok... makin bulat dah nya....jgn ktk 2 x tauk ah....

dalam byk2 part best marek nak, part yg pling ku suka ialah time Danish datang, mula2 bapak nya x mok mbak nya. tp Nek On n mak tek kesian ngannya, alu lah suroh Anty ngambik nya ngan Nek Piah di rumah....sampey2 jak Danish depan umah nek on, nya nangga moto bapaknya, alu nya nerais..."BBBAAAPPAAKKKK!!!!"..time ya bapak nya gik tgh maca doa di dalam rumah....sampey jak Danish dpn pintu umah nek on, tangga jak nya layak bapak nya...alu nya nerais lagik.. "BAAAPPPAAAKKK!! BBAAAPPPAAAKKK!!!".. lalulah si ceredit Harris tek angkat sambil berkata ngan muka2nya skali..(Saweng ngan Jaja mesti dapat imagine muka Harris ngan mata2nya skali). "Eh, sik boleh bisin...urg gik baca....errrmm...besdey kamek" katanya tek. mbiak nama Harris tok, mun nya berbisit, urg jauh semeter pun dapat dgr...so, imagine lah kuat soranya mun nya tgh berkata2...hahahaha... time ya wa gik masih baca doa, mun aku kali maca doa, alu stop aku, tetak lok...kohkohkoh





-cdak merusah kertas2 bunga api beli di BS STORE-

-harris ngan hadiah2 nya..basikal ya mek org berik-

-harris yg makin montel-


-harris ngan Otomen berik K'aka'k Alyaa nya-

-sempat juak lok..ambik gmbr luar umah nek on-


-collage besdey harris, mun ktk org perasan, Nana nang gago juak ngan cake Harris ya..n cgek gik, Nek Limot kekepakan kt nolong aris niup gelembong (^_^)-

-Cute na jak Harris eh-


-Harris n Danish-

-Harris n Nana ngadap cake-



-semua org berik full atention ngan Danis Mirza...si lebeh junior-

ya jaklah pict2 yg sempat di snap, byk gik, malas nak upload...berat klak oii...

hah!! ptg tdik, mek org nak g Century...time kat roundabout ya, moto Avanza bapak kaler ijo nok baruk kuar 2 bulan ya kenak rudu dari blakang....di rudu oleh moto Viva kaler putih. dalam moto ya ada sorang laki (driver) n 2 org ompuan... mula2 tek, takut juak aku tek, nebes bah... nembiak laki ya pun nebes, bergegar2 jak tgn nya berik lesen ngan bapak...mak tek, bnr jak nak nanyak no tepon mbiak ya, sak jak tgn nya bergegar2 jak megang tepon ngan matanya nok x brapa nak terang ya...hahahahaha......tp, x dalah terok glak injured moto mek org ya...ckit jak...sampey jak rah century, turun lah mek org tek...dlm mileh2 brg tek, mak agk aku mdah jgn leka glak, bapak x nyaman nyawa...biasalah, urg tua, kenak kejut ckit alu "cekelet" nya..berpeluh2 jak nya...aku?? ilek jak...molah lawak...nak ngaco laki ya tek, anta msg..ai abg...apa khabar ktk tek?? hahahahaha.... (^_^)

-WE LURVE HARRIS SO MUCH..muuaahhhxxzzz-

-KLDC-



assalamualaikum....

nie nak tunjuk r ckit persembahan KLDC...
actually, aku pun x brapa nak tauk sal KLDC tok apa sbnrnya...bruk jak baca Utusan Malaysia tek...

"KLDC adakan konsert bersama Rihanna"

Walaupun konsert tersebut dah pun ditangguhkan akibat pergaduhan Rihanna dengan kekasihnya ia tidak mematahkan semangat semua ahli kumpulan Kuala Lumpur Drumline Corps (KLDC) untuk menyertai konsert tersebut.

KLDC memang satu nama yang agak asing bagi semua orang. Siapakah gerangan mereka yang bertuah sehinggakan diberikan kepercayaan untuk membuat persembahan tersebut?

Agak sukar untuk melihat persembahan-persembahan mereka ini melainkan jika ada pertandingan pancaragam.

Tapi KLDC ini bukanlah satu kumpulan pancaragam kerana peralatan muzik yang mereka gunakan lebih kepada drum sahaja.

Ia dibahagikan kepada snare drum, bass drum, quad toms, cymbals, percussions dan disc jockey

Menurut Presiden KLDC Raja Zainal Badri, dia memang gembira apabila kumpulan berkenaan terpilih untuk membuat persembahan pembukaan konsert Rihanna nanti.

Walaupun persembahan yang akan mereka lakukan itu bukanlah mengiringi sepenuhnya persembahan tersebut, tetapi dia tetap bersyukur kerana inilah peluang untuk KLDC mempamerkan bakat yang ada pada setiap ahli kumpulan.

“Sebenarnya kami hanya akan mengiringi persembahan penyanyi Arafah Edruce yang terpilih untuk membuat persembahan pembukaan. Selain mengiringi lagu-lagu yang akan dipersembahkan, kami juga diberi peluang untuk membuat persembahan sendiri pada konsert tersebut.

“Kami tidak kecewa apabila konsert ini ditangguhkan. Ini memberi ruang kepada KLDC untuk berlatih bagi memantapkan persembahan nanti,” ujar Presiden KLDC ini.

Mungkin ramai yang akan terkejut apabila dapat melihat wajah cantik Yasmin Hani dalam grup yang ditubuhkan sejak bulan Ogos tahun lalu. Jangan tak percaya Yasmin juga ada bakat terpendam dan bakal membuat persembahan itu nanti.

Menurut Raja Badri, KLDC terbahagi kepada 2 kumpulan yang terdiri daripada drum Geeks@KLDC yang akan bermain drum dan Colorguards@KLDC bertindak sebagai penari yang melatari persembahan.Kebanyakan ahli-ahli KLDC ini terdiri daripada mereka yang terlibat dalam bidang profesional seperti jurutera, arkitek dan pelajar.

“Sambutan yang kita terima setakat ini memang menggalakkan. Apa yang paling membanggakan ialah KLDC merupakan kumpulan pertama yang ditubuhkan seumpamanya di Asia dan perkembangannya juga mengkagumkan.

“Banyak perancangan yang telah kita aturkan untuk memperkasakan KLDC ini. Insya Allah pada tahun hadapan kita akan cuba masuk Kuala Lumpur World Marching Band untuk mencuba nasib.

“Selain membuat persembahan, kita juga telah merancang untuk menembusi pasaran negara jiran seperti Indonesia dan Singapura pada masa akan datang,” jelasnya ketika ditemui di Majlis Pra Tonton Persembahan KLDC di Victoria Institution baru-baru ini.

Raja Badri berkata, mereka yang berminat untuk menyaksikan persembahan KLDC boleh tang menyaksikan mereka melakukan persembahan di Kompleks Rakan Muda, Mont Kiara setiap hari Sabtu jam 3 hingga 6 petang. "

camya lah crita nya tek, alu lah aku tauk sal kumpulan tok....trus lah carik kat youtube... ada cgek gik video tok pun best juak tp yg x bestnya ada urg pandey terkinja2 indah dpn stage ya...malas ku nak ngambik.. sakit mata ku nanga cdak berpelok2....

in my opinion lah nak...benda2 mcm tok sbnrnya bagus... selain bagus tuk kesihatan..sbb main drumline tok pun pelu byk gerak... badan sihat, otak pun cergas... rasa2nya... main drumline tok bebas dari dadah or arak lah kali.. kali lah nak.. sbb mun dah nya mabuk or hang, ney lah nya nak nukuk dram.. ilang smua note nya.. formation nya gik... nakkah alu kenak pok palak nya k kayu drum mun salah step nya... di samping x membuang masa, sosial pun kira ok lah nak... xda lah over sosial glak, jarang juak bah nak dgr cdak drumline tok main lam pub kah kelab2 malam kah, disco2 kah... slalu main tepi2 jeraya n lam stadium jak... (^_^)
aku sbnrnya x lah tauk glak sal drumline tok, just suka dgr jak...ya pun dgr2 camya ajak...dengar n nangar... so, mun ktk org mok tauk lebey lanjut sal drumline tok, sila lah kontek saweng or eman... link ke blog cdak, ada di tepi ya... cdak tok lebih mengetahui.... sbb cdak tok bekas main pancaragam St. JOSEPH kuch... so, tanyak2 jak ngan cdak k....
-LOVE URSELF-

..Doa untuk mencari pasangan..