Friday, April 29, 2011

Tuesday, April 26, 2011

..Al-kisah handphone yang mengarut..

Assalamualaikum all..
Entry kali nie nak cerita tentang my new phone, Sony Ericsson Elm J102i.
Actually, tak der niat pon nak beli phone se nie. Memang aim nokia jek. Memandangkan handphone lama, nokia 3110 classic miera mula menunjukkan masalah, so I need new phone.
Nokia 3110 classic tue miera dah gune 4 tahun. Dah banyak kali jatuh dari tempat tinggi, dah banyak kali masuk air dan dah banyak kali kene baling. Tapi tetap maintain. Cume sekarang nie camera dah tak leh guna n button on off dah tercabut. So, for sure la memerlukan handphone baru.
Memandangkan sekarang nie dah hujung sem, memang sah2 lah duit pon dah tadak. Tinggal seratus dua jek. Nasib baik ade abang2 dan mak yang sudi untuk top up duit beli hanset baru. Memandangkan sangat2 memerlukan.
Dah sampai kat kedai,survey2 telefon nokia. Abang miera yang kedua, abg weng sudi meminjam kan wang dulu kat miera, dier cakap bajet dalam 400 lebih jek.
Disebabkan duit abang, so miera bagi dier survey. Dier nak hanset yang ada wifi. Kalau nokia, bajet 400 dapat yang biasa2 jek, camera 3.2mp, tak der 3g n xder wifi. Kalau ade wifi pon, mesti kamera xbest.
Then, salesgirl tue tunjukkan handset se elm j102i. 5mp, 3g, wifi. Dengan harga RM400. Mule2 tue macam tak nak lah, sebab tamo s.e. Tak biasa gune s.e. Tapi bcoz of abang dah macam tak der mood, on saja lah.
Not bad gak lah, complete function dengan harga yang berbaloi. Hanset+4gb memory card+casing+screen protector= RM475.
Bagi miera keistimewaan hanset nie ialah dier nyer design, bukan qwerty keyboard, candy bar, keypad pon senang nak tekan, ade torch light, camera auto focus, leh amek video tyme malam, leh on9 gune wifi, leh automatic send picture kat blog dan yang lain2. Hehehe
Terdapat gak yang tak best tentang handphone nie. Yang paling2 miera tak suke, tak der secondary camera kat depan untuk 3g, tak leh nak zoom tyme amek gambar n tak leh nak edit gambar (henset nie tak dlengkapi photodj).
Yang lain2 tue, miera sedang berusaha kuat untuk membiasakan diri menggunakan hanset s.e.
Oh.. Dah terpanjang lak merapu. Hehehe...
Sampai kta bjumpa lagi nanti.. :-D
P/s: pict my nokia 3110c
Sent using a Sony Ericsson mobile phone

Fw: ..cobaan text..

Sent using a Sony Ericsson mobile phone


Assalamualaikum all..

Sorry coz banyak post entry beberapa hari nie. Tue pon gambar tak der ape2 tulisan, itu semua dah termasuk ini adalah cubaan berblog menggunakan handset.

Miera baru seminggu menggunakan handset sony ericsson elm j102i.

Setakat nie ape yg boleh d perkatakan ialah ok2. But I miss my nokia so much. Walaupon still pakai nokia untuk 2nd phone. Tetap gak rase rindu nak bercomunicate gne nokia.

Ini first tyme miera gune handset selain nokia. Ape2 pon tgok lah yer pict yg dambil mgunakan hanset nie, 5 mp.

Sent using a Sony Ericsson mobile phone

Monday, April 25, 2011

..ini juga adalah test..

Ini pusak d depan umah nek on. Posing maut ah pusak tok. Hoho

Monday, April 11, 2011

..Tentatif Program Minggu Ini..

assalamualaikum all...

hari nie meh la kite tengok program-program yang menarik bakal berlangsung sepanjang minggu ini dalam kehidupan miera...

Isnin (11.4.2011) - 11.00am = Presentation Psice (done!!)
                            -7.30 pm = Test 2 EBX

Selasa (15.4.2011) - 11.00 am = Test 2 Instrument

Rabu (16.4.2011) - 10.00 am = Quiz Analog

Khamis (17.4.2011) -2.30 pm = Test 2 Digital

Jumaat (18.4.2011) -8.00am = Test 2 Analog

Jumaat (18.4.2011) - last date of submission - 2 Assignment Analog
                                                                     - Assignment 3 Digital
                                                                     - All the Lab Report (aku berhutang 16 lab report.. gik asa)
                                                                   - Projek Application of Analog and Digital (Hardware n Report)

nice kan??
orang Sarawak semua dok sibuk dengan pilihan raya.. dan kitorang sebagai student bz dengan macam-macam kerja.. *sabor jek lah*

oh.. jom cite ckit suasana pilihan raya di sekitar kawasan Kuching..

setakat malam tadi, perang poster di lhat banyak berlaku di kawasan kampung-kampung di bandar Kuching iaitu di bawah kawasan Satok..

kat tempat-tempat lain nampak macam biasa2 jek.. ceramah sana dan sini.. menteri-menteri melawat kawasan pon sana dan sini.. so, nampak macam semua tengah bz...

susah nak diramalkan keputusan pilihan raya kali ini.. cewaaahh... *upsss... AUKU..AUKU...* tak leh nak komen lebeh2..

apa2 pon.. di harap rakyat Sarawak bijak memilih.. jangan terlalu termakan kata-kata orang luar.. sebab kelak sidak akan balit ke tempat asal cdak.. mun kita ada masalah.. ney lah sidak nya tauk oh.. biasalah.. tyme pilihan raya.. semua nya manis-manis belaka.. *lumrah alam*



p/s: saya tak berapa nak sihat beberapa bulan ini.. gigi masih sakit-sakit lagi.. then sekarang macam ada ulser dalam mulut.. but i dont think that is ulser.. kalau ulser putih kan?? nie dier kaler kuning2... hurrrmmm... risau2..

Tuesday, April 5, 2011

..Lintas Langsung dari TR1..

assalamualaikum all..

just nak wat lintas langsung...

sebentar lagi saya akan present my webpage... entah hape2 jek web..

wish me luck keyh!!

http://ek-tech-login.zxq.net/INTRODUCTION.html

..Doa untuk mencari pasangan..